Κρήτη

Ηράκλειο

Στον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος στον Ομαλό Βιάννου ο Σωκράτης Βαρδάκης

Βαρδάκης - Ομαλός

Στον Ομαλό Βιάννου, στη λειτουργία του Εσπερινού στο Άγιο Πνεύμα, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, παρουσία πλήθους κόσμου.
Με αφορμή την ημέρα τιμής στην Εθνική Αντίσταση και τον εορτασμό στη μνήμη των πεσόντων Βιαννιτών, ο κ. Βαρδάκης κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων και δήλωσε:
«Ο αγώνας των Βιαννιτών που αντιστάθηκαν την περίοδο της κατοχής, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα ηρωισμού και γενναιότητας, απέναντι στη φρίκη του ναζισμού. Το ολοκαύτωμα της Βιάννου, ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα της Ευρώπης, παραμένει στη συλλογική, ιστορική μας μνήμη, συνοδευόμενο από την ιερή υποχρέωση να τιμούμε καθημερινά τους ήρωές μας,  δίνοντας με ομοψυχία και ενότητα τους δικούς μας αγώνες».
Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο Δήμος Βιάννου γιορτάζει την Ημέρα Φύσης στο Οροπέδιο του Ομαλού απαράμιλλου φυσικού κάλους και ταυτόχρονα προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000.  

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER