Κρήτη

Ηράκλειο

Στο πλευρό των καθαριστριών το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

εργατικό κέντρο ηρακλείου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει την Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση  σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018  που εξήγγειλε η ΟΙΥΕ , στην  καθαριότητα  των Δημόσιων Σχολείων.
Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
Οι εργαζόμενοι  στην Καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων  εργάζονται καθημερινά  σε δύσκολες συνθήκες, ώστε τα σχολειά να  είναι καθαρά, καλύπτοντας  πάγιες και διαρκείς ανάγκες, το κράτος τους « βαπτίζει » ως εργολάβους κατ΄ αποκοπεί   χωρίς  δικαιώματα, όπου οι αμοιβές δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ ασχέτως ωραρίου ώστε να παραδίδουν καθημερινά τα σχολεία καθαρά.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να ενσκήψει σε αυτή την εργασιακή ομηρία και να επαναφέρει στις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Κρήτη

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

κουρακης.jpg

Το δικό του μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

« Στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας εκφράζουμε σήμερα τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Γιατί Μητέρα, σημαίνει Ζωή, ανιδιοτελή προσφορά και Θυσία.

Απαιτείται, ο σεβασμός και η ειλικρινής αγάπη προς τη Μητέρα, να εκφράζεται και από την πολιτεία, με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Στην σημερινή περίοδο που διανύουμε, η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας ,με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.»

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ολόγυμνη γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...