Κρήτη

Ηράκλειο

Στο πλευρό των αθλητικών σωματείων ο Χάρης Μαμουλάκης

χάρης μαμουλάκης

Ερώτηση προς την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα «Δυσκολίες κατά την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας προς περιορισμό της διασποράς του Covid-19 για τα αθλητικά σωματεία» κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, την οποία συνυπογράφουν 39 ακόμα βουλευτές.

Η Επιστημονική Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει εκδώσει μέχρι σήμερα δύο αποφάσεις σχετικά​ με τη λειτουργία των αθλητικών σωματείων. Στην πρώτη (21/8/2020) εξειδικεύονται τα μέτρα και το υγειονομικό πρωτόκολλο, ωστόσο είναι ασαφές εάν τα αθλητικά σωματεία είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος αυτών των διαδικασιών χωρίς επιπλέον οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία καθώς βρίσκονται εδώ και καιρό σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας τους επί μακρόν.

Στη δεύτερη απόφαση (1/9/2020)  ορίζεται ότι τα αθλητικά σωματεία μπορούν να πραγματοποιούν προπονήσεις σε μικρά γκρουπ μέγιστης δυναμικότητας των 9 ατόμων. Είναι όμως, γνωστό ότι οι φιλικοί αγώνες για τα περισσότερα ομαδικά αθλήματα νοούνται ως προπονήσεις και ως εκ τούτου η διεξαγωγή τους κατά την περίοδο προετοιμασίας των ομάδων τίθεται εν αμφιβόλω.

Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής θέτει τρία ερωτήματα στην Υπουργό.

1) Σκοπεύει το Υπουργείο να παρέχει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία για να καταστεί εφικτή η τήρηση των υγειονομικών κανόνων κατά την διεξαγωγή των δραστηριοτήτων τους;

2) Σκοπεύει το Υπουργείο να παρέχει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους αθλητές και τις αθλήτριες που κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή τους για εξετάσεις για την ανίχνευση του Covid-19;

3) Δύνανται τα αθλητικά σωματεία να διεξάγουν φιλικούς αγώνες κατά την προετοιμασία τους για την νέα αθλητική σεζόν σε περιοχές στις οποίες έχουν επιβληθεί έκτακτα περιοριστικά μέτρα;

Κρήτη

Από την Κρήτη ο πιλότος που συγκλόνισε με το μήνυμά του

δημήτρης βολακάκης

Ο Χανιώτης Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης ήταν αυτός που έστειλε το συγκλονιστικό μήνυμα για την εθνική επέτειο, από το μαχητικό F-16 της ομάδας «Ζευς».

Για ακόμα μια φορά από το μαχητικό F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, ακούστηκε ένα μήνυμα που τόνωσε το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από όλη τη χώρα για τον εορτασμό της επετείου από τη στιγμή που λόγω κορωνοϊού έχουν απαγορευτεί οι παρελάσεις, και ο πιλότος του μαχητικού «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας έστειλε το δικό του μήνυμα που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης.

Δείτε τον: