Κρήτη

Ηράκλειο

 Στο πλευρό των αγροτών που πλήττονται λόγω κορωνοϊού ο Δήμος Βιάννου

Δήμος Βιάννου

Σε δυσχερή θέση βρίσκονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Βιάννου, καθώς η επέλαση του κορωνοϊού, έχει προκαλέσει ένα ντόμινο συνεπειών σε όλο τον πρωτογενή τομέα, οδηγώντας σε μια αδιέξοδη κατάσταση.

Αυτό που καταγράφεται ειδικά για τους παραγωγούς κηπευτικών είναι μια πολύ μεγάλη μείωση στην απορρόφηση των παραγόμενων ποσοτήτων, σε σημείο που πολλές από αυτές να καταλήγουν στα αζήτητα, ενώ όσες απορροφώνται, αυτό γίνεται σε τιμές εξαιρετικά χαμηλές.

Την ίδια ώρα, αβεβαιότητα υπάρχει και στις τάξεις των κτηνοτρόφων, που βλέπουν πως ο κλάδος τους πλήττεται από την πανδημία - λίγες βδομάδες πριν το Πάσχα - με συνέπεια η αγορά να παραμένει στάσιμη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση των αγροτών με το ποσό των 150 εκ. ευρώ, αποτελεί μια ενέργεια που κρίνεται θετική στην κατεύθυνση στήριξης του πρωτογενούς τομέα, όμως είναι βέβαιο πως θα πρέπει να υπάρξουν και άλλα μέτρα για να διασφαλιστεί το μέλλον των αγροτών και η βιωσιμότητα τους.

Η δημοτική Αρχή της Βιάννου και προσωπικά ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, στοχεύοντας πάντα στη στήριξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, μεριμνώντας και ο ίδιος από την πλευρά του για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης τους.

Κρήτη

Χρυσοχοϊδης για Μυλοπόταμο: "Δεν είναι λεβεντιά να αλληλοσκοτωνόμαστε"

σύσκεψη Αστυνομικό Μέγαρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Σαφές ήταν το μήνυμα του Υπουργού προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη εναντίον εκείνων που με τα όπλα αμαυρώνουν την εικόνα της Κρήτης.

"Η Δημοκρατία έχει νόμους οι οποίοι θα εφαρμοστούν ειδικά στις περιοχές που παρουσιάζουν παραβατικότητα. Θα είμαστε παρόντες μέχρι την οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων", τόνισε.

"Δεν είναι λεβεντιά να αλληλοσκοτωνόμαστε, η βεντέτα δεν είναι λεβεντιά, αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα", είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα είπε ότι το επόμενο διάστημα, ίσως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, θα έρθει ξανά στην Κρήτη και θα επισκεφθεί ο ίδιος τον Μυλοπόταμο, εκεί όπου τον τελευταίο μήνα, το θέμα της οπλοφορίας - οπλοχρησίας δείχνει να έχει ξεφύγει, με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία, αλλά και τη Μεσαρά. "Θα το γυρπισω όλο αυτό το κομμάτι" είπε χαρακτηριστικά.

από αριστερά ο Διοικητής Π.Υ. Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
από αριστερά ο Διοικητής Π.Υ. Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Ο Υπουργός κατέστησε σαφές ότι μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ θα εποπτεύσουν από κοινού, τα νέα επιχειρησιακά σχέδια που θα εφαρμοστούν σε περιοχές που παρουσιάζουν παραβατικότητα και έδωσε την υπόσχεση στους αστυνομικούς, ότι θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες στις περιοχές που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα.

Τροχαία και Πυρόσβεση 

Σε ό,τι αφορά την πυρόσβεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι η Κρήτη φέτος διαθέτει δύο σημαντικά και αξιόπιστα εναέρια μέσα, ένα στα Χανιά και ένα στο Ηράκλειο, ενώ όπως σημείωσε προστέθηκαν και δυνάμεις σε ό,τι αφορά το προσωπικό. «Έχουμε νέα τμήματα και κλιμάκια σε δύσκολες περιοχές. Θα προστατεύσουμε το περιβάλλον της Κρήτης. Ζήτησα από τους δημάρχους να συμβάλουν με την προσπάθειά τους στην πρόληψη και κυρίως σε εκείνες τις περιοχές που γειτνιάζουν με δάση, προκειμένου να προστατευτεί και η ανθρώπινη ζωή που είναι η προτεραιότητά μας, αλλά ταυτόχρονα, το περιβάλλον μας και τα δάση. Πιστεύω ότι με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνία και των αρχών, θα κατορθώσουμε να είναι ασφαλές το δασικό και φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, αλλά και οι ανθρώπινες ζωές» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης που πρόσθεσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα και στο θέμα των οδικών ατυχημάτων, με την τοποθέτηση, μετά από απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, πενήντα αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δήμαρχοι και βουλευτές στη σύσκεψη με Χρυσοχοϊδη - Καραμαλάκη
Δήμαρχοι και βουλευτές στη σύσκεψη με Χρυσοχοϊδη - Καραμαλάκη

«Αυτοί οι πενήντα αστυνομικοί, με καινούργια οχήματα, αστυνομεύουν τον ΒΟΑΚ και έτσι δίνεται η δυνατότητα και στις τοπικές δυνάμεις να εποπτεύουν και να αστυνομεύουν και το εσωτερικό δίκτυο. Θα κρατήσουμε αυτές τις δυνάμεις και θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω και καλούμε τους πολίτες της Κρήτης την ώρα που βγαίνουν στο δρόμο να προσέχουν, διότι η ζωή είναι πολύτιμη. Πολλές φορές χάνουμε ζωές νέων ανθρώπων, οι οποίοι είναι πολύτιμοι και δυστυχώς λίγοι στη μικρή μας πατρίδα» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Τί ζήτησαν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ από Χρυσοχοϊδη - Καραμαλάκη (φωτο)