Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Οροπέδιο του Ομαλού Δήμου Βιάννου ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος

οροπέδιο ομαλού εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος - με τη συμμετοχή απλού κόσμου, Βουλευτών, εκπροσώπων των Αρχών και των τοπικών φορέων - οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό στο Οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου, σε ένα τοπίο σπάνιου φυσικού κάλλους.

Συγκεκριμένα χθες, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα και τη συμμετοχή των ιερέων του Δήμου είχαμε τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, ενώ παράλληλα τιμήθηκε η Εθνική Αντίσταση και η μέρα της Φύσης, όπως έχει καθιερωθεί να εορτάζονται από το Δήμο Βιάννου.

Αρχικά τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Τρισάγιο για τους πεσόντες, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από το Δήμαρχο Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη και ομιλία από τον κ. Αριστομένη Συγγελάκη προς τιμήν των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων και την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων.

Το «παρών» στον εορτασμό, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, έδωσαν οι Βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανώλης Συντυχάκης και Γιώργος Λογιάδης, ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Σταυρακάκης στο μήνυμα του, αφού στάθηκε στον αγώνα των Βιαννιτών και στην προσφορά τους στην Εθνική Αντίσταση, τόνισε πως χρέος όλων μας είναι να διατηρούμε άσβεστη στη μνήμη μας τη θυσία των προγόνων μας και να πορευόμαστε με αυτό ως γνώμονα στην καθημερινότητα μας. Ενώ έστειλε και το μήνυμα για το περιβάλλον, επισημαίνοντας, ότι η προστασία του είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων.

Όπως τονίστηκε τέλος, ο Δήμος Βιάννου θα συνεχίσει να είναι πάντα «παρών» σε ανάλογες περιπτώσεις, τιμώντας την Ιστορία της περιοχής.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φιλοξενία των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER