Δευτέρα 26 ΑΥΓ 2019 09:01
Ekriti.gr Logo

Στο νέο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου ο Κώστας Μαμουλάκης

Στο νέο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου ο Κώστας Μαμουλάκης

neo-dimotiko-gazi-1.jpg

Τις τελευταίες εργασίες του νέου δημοτικού σχολείου Γαζίου επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Συνοδευόμενος από τους Αντοδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Μανώλη Παπαδομανωλάκη, καθώς και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την πορεία των εργασιών κατασκευής των δεξαμενών ύδρευσης και πυρασφάλειας, καθώς και της διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής.

neo-dimotiko-gazi-2.jpg, by gpapadakis

Υπενθυμίζεται ότι το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου, προϋπολογισμό 4.500.000 € περίπου μαζί με την αγορά του οικοπέδου και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, έχει δυναμικότητα 360 μαθητών και περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ θα διαθέτει επίσης γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Το νέο σχολείο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ' ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.

Η ανέγερσή του γίνεται σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαβάστε επίσης. . .

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, της 3ης ΕΜΑΚ αλλά των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού
Ανάμεσα περιλαμβάνονται τα μεγάλα έργα της Κρήτης