Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Καστέλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφίες)

Μητσοτακης

Στο Καστέλι έφτασε στις 11.30 περίπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στην τελετή θεμελίωσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης που θα δώσει στην περιοχή το νέο αεροδρόμιο περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του έργου, για τα οποία διαβάσατε νωρίτερα σε προηγούμενο άρθρο του ekriti.gr

Συνομιλώντας με τον Ινδό πρέσβη
Συνομιλώντας με τον Ινδό πρέσβη
Ο πρωθυπουργός ... πήρε θέση
Ο πρωθυπουργός ... πήρε θέση
Ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός "ξεναγείται" στον χάρτη του αεροδρομίου
Ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής
Ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής
Ο Γιώργος Περιστέρης, πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ
Ο Γιώργος Περιστέρης, πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ
Από τις εργασίες στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου
Από τις εργασίες στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

 

Τα μηχανήματα που δουλεύουν για το έργο
Τα μηχανήματα που δουλεύουν για το έργο

Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου

Φωτό αρχείου

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό.

Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης. Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 7 είναι εισαγόμενα. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, τα 4 από τα εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Τρεις ακόμη μεταξύ των επισκεπτών στην Ελλάδα, προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο στις Αρχές και έπειτα από μοριακό έλεγχο διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Να σημειωθεί, ότι αύριο, θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια με τους λοιμωξιολόγους.

Η σύσκεψη γίνεται λίγες ώρες πριν την ισχύ των νέων περιορισμών στον Προμαχώνα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει έκτακτα μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πύλη εισόδου.

Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ, ο ελάχιστoς χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.

Τέλος, ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για τον λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και της αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους (πάνω από 300) ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση υπάρχει  «Plan B» για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τρία στάδια:

1. Έλέγχους σε όλους όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

2. Ελέγχους στους εποχικούς εργαζόμενους στη χώρα μας, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

3. Τεστ σε όλους, σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.