Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο ο "πατέρας" της εναλλακτικής και κοινωνικής οικονομίας

εναλλακτική οικονομία

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου και το νέο Δίκτυο Ανταλλαγών Ηρακλείου «το Κουκί»,
οργανώνουν συνάντηση με τον 'τεχνολογικό πατέρα' της ψηφιακής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες κοινότητες εναλλακτικών νομισμάτων σε όλο τον κόσμο, Matthew Slater, ο οποίος επισκέπτεται το Ηράκλειο για πρώτη φορά. Ο ίδιος διαθέτει τεράστια εμπειρία και γνώσεις στο τομέα της εναλλακτικής και κοινωνικής οικονομίας, έχει προσφέρει στην ανάπτυξη αντίστοιχων δικτύων σε πάμπολλα μέρη του κόσμου.
 
Θεωρούμε, αναφέρεται σε ανακοίνωση, ότι τα εργαλεία εναλλακτικής οικονομίας που προτείνουμε είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, αφού απαντούν έμπρακτα τόσο στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας μας, όπως επίσης μας δίνουν τη δυνατότητα να διαχειριστούμε αυτόνομα τους πόρους που διαθέτουμε και τους καρπούς της εργασίας μας, δημιουργώντας μια κοινότητα αυξανόμενης αυτάρκειας. Ακόμη, εμπεριέχουν την ενεργή συμμετοχή των μελών σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συνδιαμόρφωσης, δημιουργώντας έτσι μεταξύ μας σχέσεις εμπιστοσύνης και συντροφικότητας που -ίσως- έχουμε από καιρό ξεχάσει, ζώντας σε ένα περιβάλλον ακραίου ανταγωνισμού και ατομισμού.
 
Ελάτε, λοιπόν, να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση/ομιλία του καλεσμένου μας, να γνωρίσετε από κοντά την προσπάθειά μας και το συνολικότερο πλαίσιο αυτο-διαχείρισης που προτείνουμε από την πλευρά μας και φυσικά να έχουμε όλοι μαζί την ευκαιρία να συζητήσουμε και να εξερευνήσουμε το πεδίο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, στις 8μ.μ. στο Πολύκεντρο (Ανδρόγεω 2)

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης