Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η συνάντηση Ελλάδας - Ισραήλ για τη Νανοτεχνολογία

νανοτεχνολογία

To Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ), οργανώνει στο Ηράκλειο Κρήτης από 25 έως 27 Οκτωβρίου, τη 2η Συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας στη Νανοτεχνολογία και στις Βιο-Νανοεπιστήμες, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν στη Νεγκέβ και το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann.

Η συνάντηση αποσκοπεί στην αλληλοενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στα πεδία της νανοτεχνολογίας και της βιονανοτεχνολογίας στις δύο χώρες.
 
Στοχεύει επίσης στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και των αλληλοεπιδράσεων ανάμεσα στις επιστημονικές κοινότητες της Ελλάδας και του Ισραήλ, μέσω κοινών ερευνητικών έργων, ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και θερινών σχολείων.

Η οργανωτική επιτροπή, από ελληνικής πλευράς, αποτελείται από τους Σ. Αναστασιάδη, Ε. Στρατάκη και Α. Μητράκη του ΙΗΔΛ.

Η 1η Συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας στη Νανοτεχνολογία και στις Βιο-Νανοεπιστήμες, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2014, στο Ινστιτούτο Weizmann του Ισραήλ

Κρήτη

Κρήτη: Δύο νεκροί στην άσφαλτο σε τροχαίο με καραμπόλα οχημάτων

τροχαίο βράδυ

Δεν έχουν τελειωμό τα τροχαία στην Κρήτη σήμερα και μάλιστα με μηχανές, νεκρό και τραυματίες.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Κυριακής στο Δαράτσο Χανίων σε καραμπόλα 4-5 οχημάτων έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους ενώ υπάρχουν και 5 τραυματίες, μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες και ένα βρέφος 7 μηνών.

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στον κόμβο Γαλατά προς Χανιά και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του τροχαίου.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τα οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα οχήματα επιβάτες.

Προανάκριση για αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Κρήτη: Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στον Άγιο Νικόλαο για προστασία του "Nautical Geo"(φωτό)

 

ESPA BANNER