Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Erasmus+ για δεύτερη χρονιά το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών

horis_titlo2.png

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου επέστρεψε από τη Σεβίλλη της Ισπανίας η παιδαγωγική ομάδα του 1ουΔημοτικού Σχολείου Μοιρών, η οποία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, υλοποίησε το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας, με τίτλο «Ψυχική Ανθεκτικότητα και Εκπαίδευση» και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2019‐1‐EL01‐KA101‐061914. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο για 2η συνεχόμενη χρονιά σμμετέχει στο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στην κατηγορία της σχολικής εκπαίδευσης ΚΑ1.
 
Φορέας υποδοχής για το παρόν σχέδιο κινητικότητας, διάρκειας 7 ημερών, ήταν ο οργανισμός εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας MOVEU (http://www.moveu.es/), ο οποίος σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών ανέλαβε την οργάνωση και το συντονισμό του σχεδίου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). 

Η Παιδαγωγική Ομάδα αποτελείτο από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς του σχολείου: Κεσσουδάκη Βασιλική (ΠΕ70), Ρηγάκη Όλγα (ΠΕ70), Ρηγάκη Στυλιανή (ΠΕ70), Ρίμπα Χρυσούλα ((ΠΕ70) και Τσώνα Αλεξάνδρα (ΠΕ70), η οποία διατελλεί Διευθύντρια και υπέυθυνη επικοινωνίας των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του σχολείου. 

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιελάμβανε θεωρητική κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, διαλέξεις, επισκέψεις μελέτης και workshops σε επιλεγμένα ινστιτούτα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οργανισμούς και σχολικά ιδρύματα. Οι εκπαιδευτικοί πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος της δράσης, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Σεβίλλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανδαλουσίας και ανέπτυξαν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Η παιδαγωγική ομάδα επέστρεψε γεμάτη από εμπειρίες και γνώσεις σημαντικές που θα τους συνοδεύουν σε όλη την επαγγελματική τους πορεία, ενισχύοντας την εκπαιδευτική τους ταυτότητα, αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στην τοπική κοινωνία σε ημερίδα διάχυσης. 

Το αντικείμενο μελέτης του παρόντος σχεδίου κινητικότητας αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση για το σύγχρονο εκπαιδευτικό, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εκπαιδευτικών και διδακτικών μεθόδων που στοχεύουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών, βοηθώντας σημαντικά τα παιδιά να διαχειριστούν τα αρνητικά τους συναισθήματα. Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι η διαδικασία χειρισμού και αυτο-διόρθωσης στρεσογόνων ή προκλητικών γεγονότων στη ζωή, με ένα τρόπο που να παρέχει στο άτομο πρόσθετες δεξιότητες προστασίας και διαχείρισης από ότι είχε πριν από αυτό το αποδιοργανωτικό γεγονός.

Μέσω του παρόντος σχεδίου και των μελλοντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και συνεργασιών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών επιδιώκει να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο σχολείο για τους μικρούς μαθητές, δημιουργώντας το σχολείο των «ονείρων» τους.
 

Κρήτη

Χανιά

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Επαγγελματική Σχολή ΟΑΕΔ Χανίων

σχολές ΟΑΕΔ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον ΟΑΕΔ – ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Χανίων για το σχολικό έτος 2020-
2021 στις παρακάτω ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στον Ταυρωνίτη Χανίων:

1. Μαγειρικής τέχνης
2. Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής
3. Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
4. Εγκαταστάσεων ψυκτικών και κλιματιστικών έργων 
5. Τεχνίτες υποστήριξης συστημάτων υπολογιστών
6. Τεχνιτών ηλεκτρολογικών εργασιών
7. Τεχνιτών θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων
8. Τεχνιτών μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου
9. Υπαλλήλων διοικητικών καθηκόντων

Οι αιτήσεις εγγραφών θα διαρκέσουν μέχρι 13/09/2020 και θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω
του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης του TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι νέοι και οι νέες που έχουν γεννηθεί τα έτη 1997 έως 2004 και έχουν
ολοκληρώσει τουλάχιστον την Α Τάξη Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή αντίστοιχο Τίτλο
Σπουδών. Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης απαιτούνται: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, E-mail,
Tαυτότητα ή Διαβατήριο, Τίτλος σπουδών και Δικαιολογητικά κοινωνικών κριτηρίων.

Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ είναι διετής και περιλαμβάνει:
- Αμειβόμενη πρακτική άσκηση με 21,78 € ανά εργάσιμη ημέρα για 6ωρη απασχόληση και
για όλη τη διάρκεια φοίτησης, σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις.
- Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη με συντάξιμα ένσημα.
- Διετή προϋπηρεσία στην ειδικότητα σπουδών.
- Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 4 αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ.
- Σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές.
- Επίδομα σίτισης-στέγασης μέχρι 240 € ανά μήνα για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις.
- Δωρεάν μεταφορά μαθητών (Χανιά – Ταυρωνίτη).
- Αναβολή στράτευσης.