Κρήτη

Ηράκλειο

Στο εδώλιο ο καθηγητής για το μαχαίρωμα στις Πατσίδες και το θάνατο του 69χρονου

φονικό Πατσίδες

Στο επικεντρο επανέρχεται η υπόθεση της φονικής συμπλοκής, η οποία είχε σημειωθεί σε σπίτι, έξω από τις Πατσίδες, του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.
Πρωταγωνιστής εκείνης της υπόθεσης, που αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, είναι ένας 67χρονος - σήμερα - καθηγητής του ΤΕΙ, ο οποίος είχε συμπλακεί με έναν 69χρονο άνδρα από τα Ανώγεια, που είχε χάσει τη ζωή του. 

Πρόκειται για μια υπόθεση την οποία ακόμη και σήμερα καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, καθως τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε γίνει το φονικό, απασχολούν τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές.

Φονικό με το...καλημέρα

Το φονικό είχε σημειωθεί στις 20 Οκτωβρίου του 2016, στη μονοκατοικία όπου διέμενε ο 67χρονος άνδρας. Εκεί ο κατηγορούμενος είχε δεχτεί την επισκεψη του 69χρονου, τον οποίο ο καθηγητής έχει δηλώσει στις Αρχές πως δεν γνώριζε και πως - κατά συνέπεια- δεν είχαν καμιάς φύσης διαφορές μεταξύ τους. Αυτό που ισχυρίζεται είναι ότι μπήκε στο σπίτι του με σκοπό να τον ληστέψει. Κάποια στιγμή - όπως δήλωσε- ο 69χρονος του επιτέθηκε με στόχο να τον σκοτώσει, χρησιμοποιώντας μια κατσούνα.
Από την πλευρά της, η οικογένεια του νεκρού ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή ότι ο καθηγητής ψεύδεται και ότι οι δύο άνδρες γνωρίζονταν μεταξύ τους και ότι είχαν προηγούμενα.

Οι αστυνομικοί είχαν ειδοποιηθεί από τον ίδιο τον 67χρονο και φτάνοντας στο σημείο είχαν εντοπίσει τον 69χρονο να είναι τραυματισμένος βαριά με μαχαίρι. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2016 ο 67χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος, όμως λίγους μήνες μετά είχε αποφυλακιστεί, με περιοριστικούς όρους.

Η τελευταία πράξη στα Ανώγεια

Ο 69χρονος, παρά την προσπάθεια που είχε καταβληθεί από τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ, όπου είχε μεταφερθεί, είχε υποκύψει στα τραύματά του και είχε κηδευτεί στα Ανώγεια. Στο χωριό εκείνες τις μέρες - στο άκουσμα της είδησης- είχε υπαρξει μεγάλη αναστάτωση, από το χαμό του συγχωριανού τους.

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"