Κρήτη

Ηράκλειο

Στην εντατική με κορωνοϊό Ηρακλειώτης

εντατικη

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας ενός Ηρακλειώτη που μέχρι και πριν λίγες ώρες νοσηλεύονταν στην Κλινική Covid - 19 του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 59χρονο Ηρακλειώτη ο οποίος πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, με αναπνευστικά προβλήματα που επιδεινώνει ο κορωνοϊός στον οποίο έχει διαγνωσθεί θετικός.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ, Ανέστη Κιούλπαλη, ο 59χρονος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής, να έχει διασωληνωθεί.

Σημειώνεται ότι ένας 58χρονος που επίσης νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με κορωνοϊό, έχει εξέλθει και νοσηλεύεται στην Κλινική Covid του νοσοκομείου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - επιδοτήσεις: Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα στους αγρότες

Αγροτικές επιδοτήσεις

Μία ημέρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία, δηλαδή σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου, θα πιστωθεί η προκαταβολή των επιδοτήσεων των αγροτών ελαιοπαραγωγών και κτηνοτρόφων, λόγω του εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί για αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η πληρωμή όπως είχε γράψει το ekriti, επρόκειτο να γίνει αύριο 27 Οκτωβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε μέσω του Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, Μύρωνας Χιλετζάκης.

Όσοι έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά τις 12 μπορούν με την κάρτα τους μέσω ATM να δούν ή να πάρουν τα χρήματα, σε διαφορετική περίπτωση, όσοι παραγωγοί έχουν λογαριασμούς σε τράπεζες εκτός Πειραιώς, θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, είτε στα γκισέ, είτε στα ΑΤΜ, δεδομένου ότι μεσολαβεί η αργία με τον εορτασμό της εθνικής μας γιορτής, της 28ης Οκτωβρίου.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των 650.000 και πλέον δικαιούχων θα ανέρχεται σε 600 με 650 εκατ. ευρώ, θα αφορά δε περίπου το 70% της βασικής τους ενίσχυσης. Το υπόλοιπο ποσό της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2021, δηλαδή το 30% της βασικής, συν το πρασίνισμα, συν το μπόνους γεωργών νεαρής ηλικίας, πρόκειται να καταβληθούν πριν από τα Χριστούγεννα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση γυναίκα - Το ΙΧ της έπεσε σε γκρεμό

Κρήτη: Ένοπλη ληστεία στο κέντρο της πόλης

ESPA BANNER