Κρήτη

Ηράκλειο

Στην εκδήλωση για τους πεσόντες στο καθήκον πυροσβέστες ο Ν. Ηγουμενίδης

b92b6054-c3e6-41ef-9c87-0931fd38f724.jpg

Στη σεμνή τελετή για τους πεσόντες στο καθήκον πυροσβέστες και στις εγκαταστάσεις της 3ης ΕΜΑΚ παρευρέθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Με αφορμή την  σημερινή Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών και στα πλαίσια της εκδήλωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης για εκείνους τους πυροσβέστες που έφυγαν εν ώρα καθήκοντος. Είναι οι συνάνθρωποι μας που έδωσαν τη ζωή τους για τον συν-άνθρωπο και για τον πλούτο της χώρας μας. Με μια πράξη σύγχρονου ηρωισμού, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Δυστυχώς και η Κρήτη έχει τα δικά της θύματα.  Τα οποία έχουν ονοματεπώνυμο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης δεν ξεχνά σήμερα  τον Στέλιο Μαρκάκη, το Νικήτα Κορομηλά, τον Ηρακλή Τζανάκη και τον Κώστα Γιαννοπουλάκη.  Είναι αφανείς ήρωες της Κρήτης που -όπως θα έλεγε και ο ποιητής- «περπατούν στα σκοτεινά». Και είναι καθήκον δικό μας να ρίχνουμε φως στη μνήμη τους».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έβαλε φωτιά στο λιόφυτο - Σύλληψη 46χρονου

φωτια

Εναν 46χρονο άνδρα συνέλαβε το μεσημέρι το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου, για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια στο χωριό Καρκαδιώτισσα.

Σύμφωνα με το Ανακριτικό, ο 46χρονος ευθύνεται για την πυρκαγιά σε γεωργική έκταση που έκαψε συνολικά 2 στρέμματα ελαιόδεντρα και ξερά χόρτα.

Ο άνδρας που συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του, η οποία - όπως είπε - προκλήθηκε από συγκόλληση σωληνώσεων που έκανε στο σημείο!