Κρήτη

Ηράκλειο

Στη Βουλή το αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης για ακατάσχετο των ενισχύσεων των επιχειρήσεων

Σωκράτης Βαρδάκης

Τη λήψη των αναγκαίων νομοθετικών ή άλλες πρωτοβουλιών, ώστε η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση των επιχειρήσεων μέσω του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 των Περιφερειών να είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη, ζητούν από τους Υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας κοινή αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία, την Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνη Παπαδεράκη.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση, με πρωτοβουλία του κ. Βαρδάκη και την συνυπογραφή 62 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι η  συγκεκριμένη  ενίσχυση  δεν  είναι  ακατάσχετη, παρά το γεγονός ότι θεωρείται έκτακτο έσοδο, το οποίο ουσιαστικά χορηγείται µε τη μορφή ευεργετήματος στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αρνητικών οικονομικών συνεπειών που συνεπάγεται ο COVlD-19, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του εισοδήματος και συνεπώς δεν μπορεί να αποτελέσει φορολογητέο εισόδημα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι βουλευτές ζητούν από τους Αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν άμεσα το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη και να ενημερωθούν για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα - Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ στο Ράδιο Κρήτη

"Να ανοίξει η αγορά της Κρήτης χωρίς ... κλικ"

Εξαδάκτυλος: Στο δίλημμα λιανεμπόριο ή Γ’ Λυκείου θα προτείνουμε άνοιγμα της αγοράς

Οικονομία

Παράταση εκπτώσεων – Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση

θερινές εκπτώσεις ηράκλειο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση για την παράταση της εκπτωτικής περιόδου έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Όπως αναφέρεται έχοντας υπόψη:

«... την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, κατά την τρέχουσα περίοδο εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19...:

Άρθρο 1

Εξαιρετικά για το έτος 2021, η τακτική εκπτωτική περίοδος της υποπερ. (αα), της περ. (α) «Τακτικές εκπτώσεις» της παρ. 1 του δέκατου πέμπτου άρθρου του ν 4177/2013 «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» (Α' 173), παρατείνεται έως και την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021».

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Τσικνοπέμπτη 2021: Ψήσιμο στο μπαλκόνι και οικογενειακά λόγω lockdown

Κορωνοϊός - Πελώνη: Προτεραιότητα μας το άνοιγμα της αγοράς – Έντονη πίεση δέχεται το ΕΣΥ