Κρήτη

Ηράκλειο

Στη Βουλή το αίτημα των εμπόρων του Ηρακλείου για τη μείωση των ενοικίων

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες η είσοδος στα καταστήματα

Την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, με την οποία ζητούν την παράταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων, έως το τέλος του έτους, φέρνουν στη βουλή με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης καταθέτοντας αναφορά και καλώντας τους κ.κ. Υπουργούς  Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Τουρισμού  να εξετάσουν το θέμα.

Σύμφωνα με την επιστολή, η παράταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων, έως το τέλος του έτους, θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να πάρουν έστω και μια μικρή ανάσα το διάστημα που πλήττονται, καθώς λόγω των απογοητευτικών τζίρων στα καταστήματα, αν δε ληφθούν μέτρα στήριξης, θα οδηγηθούν σε λουκέτο χιλιάδες καταστήματα.

Επιπρόσθετα ζητούν την παράλληλη στήριξη των ιδιοκτητών των ακινήτων, τα έσοδα των οποίων έχουν επίσης μειωθεί δραματικά.

Κρήτη

"Έφυγε" από τη ζωή ο Κρητικός πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης

Ο Πέτρος Κουναλάκης

"Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα κ οι θεωρητικές αναζητήσεις" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.  

Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.