Κρήτη

Ηράκλειο

Στη Ρένα Παπαδάκη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου:

Συνάντηση με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου, Ειρήνη Παπαδάκη - Σκαλίδη, πραγματοποίησε το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερωθήκαμε για το συνολικό έργο και τις στοχεύσεις της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και για θέματα υποστελέχωσης δομών των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, ιδίως στην ειδικότητα των κοινωνικών λειτουργών.

Μας επισημάνθηκαν τα κοινωνικά προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και έχουν πάρει τη μορφή μάστιγας στο νομό Ηρακλείου. Το τμήμα δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, θα αναδείξει τα προβλήματα με σειρά δράσεων, παρεμβάσεων και εκδηλώσεων, σε συνεργασία πάντα με αρμόδιους φορείς.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο διευθυντής της αντιδημαρχίας Φανούρης Οικονομάκης και η κοινωνική λειτουργός Ελευθερία Φανταουτσάκη. Το τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου εκπροσώπησαν η Νίκη Γιαμαλάκη (πρ. πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης), η Ελπινίκη Χατζηδάκη και η Κατερίνα Επιτροπάκη.

Η συνάντηση εντάσσεται σε μια προσπάθεια χαρτογράφησης όλων των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου (κρατικών, δημοτικών, ιδιωτικών, εκκλησιαστικών) αλλά και καταγραφής προβλημάτων και κενών που τυχόν υπάρχουν με στόχο να βοηθήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στη λύση και αντιμετώπισή τους.

Ηράκλειο, 3 Μαρτίου 2020

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηρακλειο - κορωνοϊός: Κρίσιμα 24ωρα για τη διαχείριση της πανδημίας

Ασθενείς - κορωνοϊός

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στο Ηράκλειο, καθώς τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, αλλά και η κόπωση των πολιτών δημιουργούν μια ιδιαίτερα δύσκολη εξίσωση!

Την ώρα που η Κρήτη συνολικά φαίνεται να δέχεται ισχυρότατες επιδημιολογικές πιέσεις, σε αυτό το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από το έλεγχο το αμέσως επόμενο διάστημα, ζητώντας μάλιστα ένα νέο αυστηρό Lockdown "τύπου Μαρτίου 2020", όταν η χώρα και κάθε είδους δραστηριότητα κατέβασαν ρολά, προκειμένου να αναχαιτίσουν τον κορωνοϊό, που σάρωνε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και την γειτονική μας Ιταλία.

Συγκεκριμένα, την πεποίθηση ότι το lockdown στο Ηράκλειο δεν λειτούργησε και θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα όπως εκείνα της καραντίνας του περασμένου Μαρτίου, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διαμαντής Κοφτερίδης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, με αφορμή την "έκρηξη" των νοσηλειών και την μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων.

 

Πίεση στα νοσοκομεία - Πολλοί ασθενείς

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό εισαγωγής ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης, κυρίως σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, το κοντέρ... έσπασε, με συνολικά 94 ασθενείς, εκ των οποίων 15 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όλοι διασωληνωμένοι, και 79 σε κλινικές Covid.

 

Το πρόβλημα αποτυπώνεται στα λύματα

Μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσίασε στο Ράδιο Κρήτη η επικεφαλής του περιφερειακού ιατρείου δημόσιας υγείας, καθηγήτρια Άννα Ψαρουλάκη, για την κατακόρυφη αύξηση του ιϊκού φορτίου με κορωνοϊό, στα λύματα της Κρήτης, μία ακόμη σειρά στοιχείων ήρθαν να προκαλέσουν νέο προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές του νησιού.

Με δηλώσεις του στο σταθμό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ  Χερσονήσου, Μανώλης Ματθαιάκης, επισήμανε ότι στους τελευταίους ελέγχους που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στα λύματα του βιολογικού των Μαλίων - κατ’επέκταση και στα λύματα της Σταλίδας - βρέθηκε για πρώτη φορά αυξημένο ιϊκό φορτίο, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές, από την περασμένη Παρασκευή οπότε και κοινοποιήθηκαν στην ΔΕΥΑΧ τα στοιχεία των μετρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά - Τι φοβούνται οι ειδικοί

Κρήτη - σχολεία: Ποια τμήματα παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου τα νοσοκομεία της Αττικής - Μόλις 19 οι κενές ΜΕΘ