Κρήτη

Ηράκλειο

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης στο Μουσικό σχολείο Ηρακλείου

μουσικο σχολειο ηρακλειου

Με ανακοίνωση του το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου καταγγέλει τις σοβαρές ελλείψεις σε αναπληρωτές μουσικής ειδίκευσης: 

"Λιγότεροι από ποτέ είναι οι αναπληρωτές μουσικής ειδίκευσης που προσλήφθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου τη φετινή χρονιά 2020-2021.

Σε σύνολο 544 ωρών που ζητήθηκαν από το Υπουργείο στην πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, καλύφθηκαν οι 40 ώρες. Πιο συγκεκριμένα, προσλήφθηκε ένας αναπληρωτής για πιάνο και ένας για κιθάρα, ενώ σε όργανα στα οποία δεν υπάρχει κανένας μόνιμος καθηγητής στο Σχολείο, όπως τσέλο, κρουστά (ευρωπαϊκά και παραδοσιακά), χάλκινα πνευστά, λαούτο, λύρα, μαντολίνο, μπουζούκι, αλλά και ταμπουράς που είναι όργανο αναφοράς (υποχρεωτικό) δεν έγινε καμία πρόσληψη.

Ενδεικτικό είναι ότι στην Περιφέρεια Κρήτης, σε αυτή την πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών είχαμε τα εξής:

Μουσικό Σχολείο 
-Χανίων 14 αναπληρωτές
-Ρεθύμνου 9 αναπληρωτές
-Ηρακλείου 2 αναπληρωτές

Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και απογοήτευσή μας για την απαξίωση του Σχολείου μας επί σειρά ετών από την πολιτεία στη στελέχωση καθηγητών μουσικής, με αποκορύφωμα τη φετινή πρόσληψη μόλις δύο αναπληρωτών.

Με τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων να καλύπτουν ελάχιστο ποσοστό των αναγκών μας, συντελείται η σταδιακή αποδυνάμωση τόσο του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου, όσο και της θεμελιώδους σημασίας του για τη μουσική και γενικότερα πολιτιστική ζωή του τόπου μας."

Κρήτη

Ηράκλειο

Ξεκινήσαν οι αυτοψίες από την Ειδική Επιτροπή στις πληγείσες περιοχές

Αυτοψίες

Ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, οι αυτοψίες από την Ειδική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές αποζημιώσεις. Οι πρώτες αυτοψίες έγιναν στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού και του Καρτερού και αναμένεται να συνεχιστούν σε εντατικούς ρυθμούς τις επόμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι για να διεξαχθεί αυτοψία θα πρέπει οι πληγέντες να καταθέσουν αίτημα στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου: 
Ταχ. Δ/νση: Μάχης Κρήτης & Ηφαίστου.                                               
Τ.Κ.71303                                                                      
Τηλέφωνο: 2810311328                                                          
E- Mail:  kprostasia@heraklion.gr

Η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/kprostasia-flood-23102020.html