Κρήτη

Ηράκλειο

Σωματείο ΠΑΓΝΗ: Να σταματήσουν οι απειλές για διώξεις εις βάρος υγειονομικών

ΠΑΓΝΗ

Να σταματήσουν οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υγειονομικών που νόσησαν ή που αναδεικνύουν ελλείψεις στις μονάδες υγείας, ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζόμενων ΠΑΓΝΗ.

Η ανακοίνωση: 

Ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, εκτός από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τη διαρκή αύξηση κρουσμάτων COVID σε συναδέλφους, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας ερχόμαστε αντιμέτωποι με απειλές και διώξεις σε βάρος μας.

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας νομοθετικό τερατούργημα, ΚΑΛΕΙ σε απολογία την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Α. Ρέτζιου για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με το νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», στην απεργιακή συγκέντρωση της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτέμβρη 2020 στο Υπουργείο Υγείας.

Αξιοποιώντας τον ίδιο αντιδραστικό νόμο, η κυβέρνηση ΑΣΚΗΣΕ ποινική δίωξη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκο «διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛΑΣ, κατά την κινητοποίηση που έκανε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτέμβρη 2020 στο Υπουργείο Υγείας.

Αποτελούν συνέχεια μια σειράς διώξεων σε συνδικαλιστές και πρωτοπόρους αγωνιστές στα νοσοκομεία, την εισαγγελική δίωξη ενάντια στον πρόεδρο της ΕΝΙΘ, τις διώξεις υγειονομικών στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών κ.α και στην περιοχή μας και σε λεκτικές και άλλες επιθέσεις ενάντια στους εκπροσώπους των εργαζομένων του σωματείου μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, μετά την εκδικητική μετακίνηση του στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, μεθοδεύεται η απόλυση του επικουρικού γιατρού Κ. Καταραχιά, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ. Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των υγειονομικών και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.

Αντί για την λήψη των αναγκαίων μέτρων, ιδιαίτερα στα σχολεία, χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό, η κυβέρνηση απειλεί με διώξεις υγειονομικούς, που αποκαλύπτουν τις ελλείψεις και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας όλων.

Απαράδεκτες είναι οι δηλώσεις σε βάρος συναδέλφων, που νόσησαν, στο νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ καθώς και του υφυπουργού Εργασίας που ουσιαστικά απέρριψε το αίτημα για καταγραφή των κρουσμάτων COVID σε υγειονομικούς ως επαγγελματικής ασθένειας και των θυμάτων από COVID ως θυμάτων εργατικών ατυχήματος.

Συνεχίζουμε, αξιοποιώντας κάθε μορφή δράσης, να διεκδικούμε:

► να ανακληθεί η απόλυση και οι διώξεις σε βάρος των συναδέλφων. Να σταματήσουν οι απειλές
σε βάρος συναδέλφων που νόσησαν ή εκτέθηκαν.
► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των
συμβασιούχων.
► να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και ασθενών στις μονάδες υγείας.
Να καταγράφονται τα κρούσματα COVID σε υγειονομικούς ως περιστατικά επαγγελματικής
ασθένειας. Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας στα Βαρέα
Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!

Σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες!!!

Οι υγειονομικοί δε πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε
αμέτοχοι το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης                Κοκοβάκης Γρηγόρης

Ειδήσεις σήμερα

Βρετανία: Βρέθηκε γράμμα μαθήτριας από το 1969 στο οποίο προβλέπει το Zoom

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών

Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης: Διαδικτυακές δράσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Κρήτη

Ηράκλειο

Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου: Πρόεδρος για 14η φορά ο Καλλέργος Βουλγαράκης

καλλέργος βουλγαράκης

Για 14η θητεία επενεξελέγη πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου ο Καλλέργος Βουλγαράκης, στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για την επόμενη τετραετία.

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου ΔΣ:

Πρόεδρος: Καλλέργος Βουλγαράκης

Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Δοξαστάκης

Μέλη ΔΣ: Σταύρος Παχάκης, Εμμανουήλ Χουρδάκης, Γιώργος Ξειδιανάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Κομβόι με ανεμογεννήτριες ακινητοποιήθηκε στις Μοίρες (φωτο)

Κρήτη: Πρόστιμο 5.000 ευρώ για όρθιους πελάτες

Ηράκλειο: Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα