Κρήτη

Ηράκλειο

Σωματείο Εργαζόμενων ΠΑΓΝΗ: Καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ

ΠΑΓΝΗ

Σε απεργιακή κινητοποίηση, την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης καλεί σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ,  με φόντο τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα: 

"Ενώ η πανδημία είναι ακόμη σε εξέλιξη, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παρουσιάζει νέα αύξηση σε κάποιες περιοχές της χώρας αλλά και της Κρήτης το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι δημόσιες δομές υγείας δεν έχουν θωρακιστεί, ώστε να καλυφθούν οι σοβαρές χρόνιες ελλείψεις προσωπικού-υποδομών. 

Θα μεγαλώσουν περισσότερο οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με προσλήψεις επικουρικών, που καλύπτουν προσωρινά μικρό μόνο μέρος των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων, και δωρεές επιχειρηματικών ομίλων – που αξιοποιούνται για την απεμπόληση της κρατικής ευθύνης για την υγεία.

Οι χώροι των εξωτερικών ιατρείων μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα, με συνέπεια τη δυσλειτουργία τους και με κίνδυνο τον συγχρωτισμό υγιούς πληθυσμού (που προσέρχεται για να εμβολιαστεί) με ασθενείς (που προσέρχονται για εξέταση σε άλλα ιατρεία). Τα προγραμματισμένα χειρουργεία έχουν περιοριστεί και οι λίστες χειρουργείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.700 ασθενείς (μόνο στο ΠΑΓΝΗ). Συνεχίζεται η υπολειτουργία διαφόρων τμημάτων (της Νεφρολογικής, της Παιδοχειρουργικής), λόγω της δέσμευσης κρεβατιών τους για τη νοσηλεία περιστατικών COVID. Το αποτέλεσμα είναι να καθυστερεί η διάγνωση και η θεραπεία ασθενών με άλλες παθήσεις. 

Πάνω από 500 θέσεις προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ εξακολουθούν να είναι κενές, με αποτέλεσμα οι νοσηλευτές να κάνουν 2-3 νυχτερινές βάρδιες τη βδομάδα και οι γιατροί να υπερβαίνουν συστηματικά το πλαφόν των εφημεριών, παίρνοντας ελάχιστα ρεπό και με τις άδειες σε αναστολή εδώ και μήνες. Οι προκηρύξεις μόνιμων θέσεων που έχουν γίνει θα καλύψουν λιγότερο από το ένα τέταρτο των κενών, ενώ οι προσλήψεις επικουρικών που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας «μπάλωσαν» προσωρινά λιγότερες από τις μισές κενές θέσεις. Μπαλώματα αποτελούν και οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ νοσοκομείων, από την ΠΦΥ στα νοσοκομεία, αλλά και προς τις μονάδες COVID από άλλα τμήματα του νοσοκομείου. Εκατοντάδες υγειονομικοί έχουν ασθενήσει, ενώ το φαινόμενο του burn out (επαγγελματική εξουθένωση) αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις. 

ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ: 

► Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις

► Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

► Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

► Χαρακτηρισμό τους θανάτους συναδέλφων από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα.

► Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους υγειονομικούς και εργατικά σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση στις 16/2 στην 7η ΥΠΕ στις 10πμ, ώστε να δώσουμε μια δυναμική απάντηση στην απατηλή εικόνα θωράκισης των δημόσιων δομών υγείας που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, που να παρέχει καθολικά υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης με κριτήριο την πλήρη κάλυψη των αναγκών". 

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Επεισόδια και συλλήψεις σε συνοικίες υπερορθόδοξων Εβραίων

Διαμαντοπούλου: Στην τελική τετράδα των υποψηφίων για τη θέση του ΓΓ του ΟΟΣΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έρχεται το Σάββατο στη χώρα με ψύχος και χιόνια

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εκλογές σήμερα στη ΝΟΔΕ - Πώς θα ψηφίσουν τα μέλη

Νέα Δημοκρατία

Σε θέση μάχης βρίσκονται και σε επίπεδο Ηρακλείου οι υποψήφιοι πρόεδροι και σύνεδροι για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία με τις κάλπες να ανοίγουν στις 10 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Στις εκλογές της ΝΟΔΕ Ηρακλείου τα μέλη που θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν θα φτάσουν τα 6.200 ενώ τα μέλη που θα εκλεγούν θα είναι 15 και συγκεκριμένα 6 γυναίκες και 9 άνδρες ενώ οι σύνεδροι που θα εκλεγούν θα είναι 19 (8 γυναίκες και 11 άνδρες) με τον αριθμό των υποψηφίων συνέδρων ωστόσο να ανέρχεται στους 34.

Τη θέση της προεδρίας της ΝΟΔΕ διεκδικεί εκ νέου ο απερχόμενος πρόεδρος Βαγγέλης Καρακανάκης αλλά και ο Στράτος Μαγκουσάκης. 

Με τον ...αέρα της εμπειρίας από την προηγούμενη θητεία του στην κομματική βάση, ο μεν Βαγγέλης Καρκανάκης θέτει εαυτόν στην κρίση των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής.

Ο δε Στράτος Μαγκουσάκης δεσμεύεται ο ρόλος του να είναι πάνω από όλα ενωτικός και θεσμικός.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί είτε  μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Μέλη εκείνα που επιθυμούν και έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Κόμματος έως και το Σάββατο 16 του μήνα, είτε δια ζώσης στους χώρους: Για τους Δήμους Ηρακλείου,   Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, για τον Δήμο Χερσονήσου στο Δημαρχείο – στο χώρο της Παλαιάς Αμερικανικής Βάσης, για τον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων στο Δημαρχείο στα Πεζά και για τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού στο Δημαρχείο στις Μοίρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Κολομβία: Συνελήφθη ο πιο καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών

Ηράκλειο: Τραγικός θάνατος για γυναίκα μέσα σε αποθήκη!

ESPA BANNER