Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: Πάρτι χιλιάδων ευρώ στα ΕΛΤΑ, στις πλάτες των εργαζομένων

Σωκράτης Βαρδάκης

Για τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης, οι οποίες δεν έχουν τέλος και εις βάρος των εργαζομένων προχωρά σε πάρτι χιλιάδων ευρώ,κατέθεσε αναφορά́ προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, μετά την ανακοίνωση-καταγγελία εργαζομένων των ΕΛΤΑ.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, με απόφαση της κυβέρνησης (μέσου του μετόχου) αυξήθηκαν οι μισθοί σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, αλλά και των θυγατρικών της, με την διοίκηση να εφαρμόζει πιστά την πολιτική της κυβέρνησης, προχωρώντας σε γενναίες αυξήσεις μισθών και παραχώρησης προνομίων σε όλους τους ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες που προσλαμβάνουν, σε σχέση με τους αντίστοιχους στο παρελθόν.

Οι μεθοδεύσεις φυσικά της διοίκησης δεν σταματούν εδώ, αφού επικαλούμενη την άσχημη οικονομική κατάσταση του οργανισμού προχώρησε στην περικοπή της αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων, με μονομερή απόφαση, καταπατώντας την ΣΣΕ, για να μπορέσει να εξοικονομήσει χρήματα, για να προβεί αμέσως μετά στις απαραίτητες «επενδύσεις» παραγγέλνοντας και παραλαμβάνοντας, την ίδια περίοδο με τις περικοπές και τις απολύσεις, πολυτελέστατα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού,  με συνολικό κόστος, που ξεπερνά με βάση τις παραγγελίες και τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει τουλάχιστον τις 220.000 χιλ. Ευρώ.

Και όλα αυτά αφού έχει προηγηθεί ήδη η συστηματική προσπάθεια της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στα ΕΛΤΑ. Προσφάτως μάλιστα είδε το φως της δημοσιότητας και απευθείας ανάθεση έργου, σε εταιρεία – «φάντασμα».

Η ΝΔ συνεχίζει την τακτική της σπατάλης δημοσίου χρήματος, αυτή τη φορά στα ΕΛΤΑ. Έναν Οργανισμό που η Κυβέρνηση φρόντισε να απαξιώσει, μέσω συρρίκνωσης του δικτύου υποκαταστημάτων και του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρίας.  Όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να σώσουν τα ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενους τους, αλλά προχωρούν προκλητικά σε «πάρτι» σπατάλης και goldenboys στα ΕΛΤΑ, σε αυξήσεις μελών της Διοίκησης στους εαυτούς τους και κατά παρέκκλιση, εν κρυπτώ προσλήψεις υψηλόμισθων συνεργατών.

Όλα αυτά η Κυβέρνηση τα βαφτίζει μέρος του σχεδίου εξυγίανσης και διάσωσης των ΕΛΤΑ. Αντί να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας , τη βιωσιμότητα και τον εκσυγχρονισμό αυτού του πολύ σημαντικού οργανισμού, επιλέγει να επαναλάβει εγκληματικά λάθη και παραλείψεις 10ετιών και όλα αυτά στις πλάτες των εργαζομένων.

 

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.