Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ενίσχυση της καλλιέργειας καρπουζιών

Σωκράτης Βαρδάκης

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ένταξη στα μέτρα ενίσχυσης όλων των καρπουζοπαραγωγών που επλήγησαν λόγω Covid 19 προχώρησαν οι κρητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, και συνυπογραφή του αρμόδιου τομεάρχη Σταύρου Αραχωβίτη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, στα τελευταία μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν συμπεριλαμβάνονται οι καρπουζοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής Μεσαράς νομού Ηρακλείου Κρήτης που επλήγησαν από την πανδημία, οι οποίοι δεν διέθεσαν την παραγωγή τους, με συνέπεια την ολοσχερή καταστροφή τους. 

Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί είχαν καλλιεργήσει πρώιμα υπαίθρια καρπούζια σκεπαστά με νάιλον φύτευσης Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020, με περίοδο συγκομιδής το Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Ωστόσο αυτός ο τρόπος καλλιέργειας δεν περιλαμβάνεται, στις κατηγορίες που εντάσσει το ΥπΑΑΤ σε μέτρα ενίσχυσης.

Λόγω των γνωστών προβλημάτων διάθεσης και απορρόφησης του προϊόντος, της εξαιρετικά δυσχερούς οικονομικής θέσης στην οποία περιήλθαν οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, το ΥπΑΑΤ θα πρέπει να ενισχύσει τους παραγωγούς καρπουζιών και οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό, να διορθώσει άμεσα την συγκεκριμένη αδικία.

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 1.717 έλεγχοι - 56 πρόστιμα

έλεγχοι - μετακίνηση

Συνολικά 1.717 έλεγχοι έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες στην Κρήτη από την ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και επιβλήθηκαν 1.717 πρόστιμα.

Για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν 44 πρόστιμα, εκ των οποίων 14 στα Χανιά, 3 στο Ρέθυμνο και 27 στο Ηράκλειο.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 12 πρόστιμα, 4 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο και 6 στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Βίντεο σοκ από το νέο θανατηφόρο τροχαίο

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία