Κρήτη

Ηράκλειο

Σήμερα η δίκη για τα επεισόδια στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης

Φοιτητες Φυσικου

Στο Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου διεξάγεται σήμερα η δίκη των φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, για τα επεισόδια στη Σύγκλητο του ΠΚ. 
Οι φοιτητές τότε είχαν αντιδράσει στην απόφαση των καθηγητών τους να μην ορίσουν ενδιάμεση εξεταστική, όπως είχε γίνει σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και πανελλαδικά, μετά το κύμα πανεπιστημιακών καταλήψεων σε όλη τη χώρα ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου.

Ειδικά στο Φυσικό του Ηρακλείου η στάση των καθηγητών υπήρξε τιμωρητική για τους φοιτητές με αποτέλεσμα να χάσουν το εξάμηνο.   Ως αντίδραση οι φοιτητές πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από την αίθουσα της Συνέλευσης των καθηγητών του Φυσικού Τμήματος, μένοντας επί ώρες εκεί και απαιτώντας να δοθεί η εξεταστική κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

Σήμερα, οι 12 από αυτούς οδηγούνται στα ποινικά δικαστήρια με τις κατηγορίες της «παράνομης κατακράτησης» και «απόπειρας παράνομης βίας» μετά από δίωξη που άσκησε αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας βασισμένος σε απανωτές αναφορές που δέχτηκε από τους ίδιους τους καθηγητές τους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τυλίχθηκαν στις φλόγες δύο αυτοκίνητα

φωτια αυτοκινητο

Στις φλόγες τυλίχθηκαν δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, μία κλούβα και ένα επιβατικό ΙΧ, σήμερα στις 02.30 τα ξημερώματα επί της οδού ΕΟΚ στο Ηράκλειο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στο σημείο έσπευσαν 6 Πυροσβέστες με 2 οχήματα, οι οποίοι έσβησαν τις εστίες λίγη ώρα αργότερα, χωρίς να κινδυνεύσουν άλλες περιουσίες.

Η κλούβα υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, και ζημιές το επιβατικό.

Το Ανακριτικό της Υπηρεσίας διενεργεί την προανάκριση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού

Ηράκλειο: Προσπάθησε να ανάψει το τζάκι και κατέληξε στην Εντατική