Κρήτη

Ηράκλειο

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τη Λέσχη Lions Ηρακλείου

1.jpg

Η Λέσχη Lions Ηρακλείου πραγματοποίησε ένα δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών και βασικής υποστήριξης ζωής στο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τη Δευτέρα 26/9/2016, σε συνεργασία με τον Εθελοντή – Διασώστη Νικόλαο Μυρωδιά και την ομάδα του.

Στο βιωματικό σεμινάριο συμμετείχαν 60 άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας. Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου ήταν: Πρώτες Βοήθειες, καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), τι κάνουμε σε περίπτωση Πνιγμονής (Απόφραξη Αεραγωγού από ξένο σώμα), τοποθέτηση σε θέση ασφαλείας μέχρι να προσεγγίσει επαγγελματική βοήθεια και χρήση Απινιδωτή.
 

2.jpg

2.jpg, by chara

Ο κ. Μυρωδιάς με γλαφυρό, αναλυτικό, ουσιαστικό αλλά και χιουμοριστικό τρόπο καθήλωσε το κοινό του για 2,5 ώρες εξηγώντας τι πρέπει να κάνουμε σε καθημερινές συνθήκες όταν η ζωή κάποιου είναι στα χέρια μας και κάθε λεπτό μετράει! Απάντησε επίσης σε ερωτήματα που όλοι έχουμε αλλά δεν βρίσκουμε τον κατάλληλο άνθρωπο να ρωτήσουμε.

Δέχτηκε λοιπόν καταιγισμό ερωτήσεων από το πολυπληθές κοινό, και όλοι συνεχάρησαν τον Πρόεδρο της Λέσχης, κ. Μιχάλη Κλεισαρχάκη για την επιλογή της συγκεκριμένης δράσης και αυτών των αξιόλογων ανθρώπων. Όλοι οι παραβρισκόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία να υπάρξει και συνέχεια.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Κρήτη

Ηράκλειο

ΒΙΠΕΗ: Συνεχίζονται οι συναντήσεις για την δημιουργία φορέα διαχείρισης

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙΠΕΗ

Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/07/2021 στα Γραφεία του  Συνδέσμου  μεταξύ της Διοίκησης του ΣΕΒΠΗ, τον Πρόεδρο κ. Αντωνακάκη , τον κ. Ανυφαντακη, τον κ. Βαλεργακη, τον κ. Ελληνάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Εμπορίου Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Παπαδεράκη  και τον ειδικό σύμβουλό του κ. Τριχά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα  τρέχοντα  θέματα ενδιαφέροντος της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου.

Συζητήθηκε εκτενώς η συνέχεια των διαδικασιών για την δημιουργία Φορέα διαχείρισης της ΒΙΠΕΗ με την Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η σύνδεση του κόμβου ΒΟΑΚ –ΒΙΠΕ καθώς και η βελτίωση υποδομών της Βιομηχανικής Περιοχής.

Η συνάντηση έκλεισε  με δέσμευση και από τις δύο πλευρές  για  συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Τι λέει η αστυνομία για το επεισόδιο με τους άσκοπους πυροβολισμούς

Αφέντης Χριστός: Πως θα γιορταστεί φέτος η Μεταμόρφωση στον Γιούχτα