Κρήτη

Ηράκλειο

Σε Φαιστό και Γόρτυνα σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού

 φωτογραφίες από την επίσκεψη της Υπουργού στο υπό κατασκευήν αεροδρόμιο.

Στο Δήμο Φαιστού θα μεταβεί σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη.

Η κ. Μενδώνη θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας και το υπό κατασκευή Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο Φαιστού. Μάλιστα, θα έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους Γόρτυνας και Φαιστού

Η επίσκεψη θα συνεχιστεί και αύριο Σάββατο και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους Αγ. Νικολάου και Μαλεβιζίου, θα πραγματοποιήσει αυτοψία στα Νεώρια και στα Ενετικά Τείχη στο Ηράκλειο ενώ θα προεδρεύσει σύσκεψης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό και βουλευτές.

 φωτογραφίες από την επίσκεψη της Υπουργού στο υπό κατασκευήν αεροδρόμιο.
φωτογραφίες από την επίσκεψη της Υπουργού στο υπό κατασκευήν αεροδρόμιο.

Χθες η Υπουργός μετέβη στο εργοτάξιο του αεροδρομίου Καστελίου. Εκεί την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, κ. Μανώλης Φραγκάκης και στη συνέχεια, παρουσία συνεργατών της και στελεχών της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, προήδρευσε σύσκεψης για την πορεία των ανασκαφών καθώς στο σημείο έχουν βρεθεί αρχαία, όπως είναι γνωστό.

 φωτογραφίες από την επίσκεψη της Υπουργού στο υπό κατασκευήν αεροδρόμιο.
φωτογραφίες από την επίσκεψη της Υπουργού στο υπό κατασκευήν αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπουργός ζήτησε να προχωρήσουν κανονικά οι εργασίες στο χώρο του αεροδρομίου ενώ χθες το απόγευμα, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Μετά το τέλος της συνάντησής της με τον κ. Αρναουτάκη μίλησε για ευρήματα της ύστερης ρωμαϊκής περιόδου στην περιοχή του εργοταξίου, και σημείωσε πως με βάση το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των αρχαιοτήτων, μπορούν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα:

Παρασκευή 11/06

-10:30-12:30 Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Γόρτυνας

-12:30 Αυτοψία στο υπό κατασκευή Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς

-15:30-17:00 Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο Φαιστού. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαιστού

Σάββατο 12/06 

-09:30-10:30 Συναντήσεις με Δήμαρχο Αγ. Νικολάου Λασιθίου και Μαλεβιζίου

-12:00 Αυτοψία στα Νεώρια και στα Ενετικά Τείχη. Σύσκεψη με Δήμαρχο Ηρακλείου και Βουλευτές.

-17:55 Αναχώρηση από Ηράκλειο

 

Διαβάστε επίσης:

Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είπαν "όχι" στο εργασιακό νομοσχέδιο 

Χανιά: Κτηνοτρόφος 34 ετών βίασε 14χρονη και συνελήφθη

Κρήτη

Ηράκλειο

Δακοτκονία το Σάββατο σε περιοχές του Ηρακλείου

Δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Καλλονή, Άγιο Βασίλειο το Χουδέτσι, Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια και Σίβα.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αυτοκίνητα κινητές "βόμβες" - Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα λάδια

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Κρήτη: Ο καύσωνας έκαψε και το... λάδι - Τεράστια μείωση της παραγωγής

Ηράκλειο: Επίθεση σε πισίνα βίλας - Μεγάλη η ζημιά, λέει ο ιδιοκτήτης