Κρήτη

Ηράκλειο

Πυροσβεστική: 3.000 τα περιστατικά στην Κρήτη έως 31/7!

syntonistiko.jpg

Συνολικά 3.000 είναι τα συμβάντα που έχουν προκληθεί ως τις 31 Ιουλίου σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ από αυτά τα 1.100 αφορούν σε περιπτώσεις στο νόμο Ηρακλείου. Αυτό ειπώθηκε στο πλαίσιο έκτακτης σύσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης μετά από πρόσκληση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πρόσκληση πραγματοποιήθηκε αφού ολόκληρη η χώρα τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από πυρκαγιές.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην σύσκεψη είναι τουλάχιστον ανησυχητικά, αφού όπως τονίστηκε τα συμβάντα πυρκαγιάς είναι καθημερινά.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός πως η υπηρεσία ενημέρωσε τον Εισαγγελέα για παράνομη καύση σκουπιδιών σε χωματερή, για την οποία τονίστηκε πως πραγματοποιούνταν για τρίτη φορά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε όλους τους συναρμόδιους φορείς για τις ευθύνες τους, τονίζοντας πως ακόμα και σήμερα υπάρχει πλήθος παραλείψεων και αμελειών, όχι μόνο από την Πολιτεία αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου Μιχάλη Σεληνιωτάκη ότι "δεν γίνεται αντιδήμαρχοι και υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας να μην σηκώνουν τα τηλέφωνα".

Γιάννης Ζωράκης

Κρήτη

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΑΚ

εσδακ περιφερεια.jpg

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε σήμερα η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ, σε μια συνάντηση που είχε ως αντικείμενο την πορεία των έργων και τον σχεδιασμό που υλοποιείται και θα προχωρήσει τα επόμενα χρόνια.

«Είδαμε ζητήματα και θέματα που αφορούν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τα απορρίμματα, τα έργα που είναι σε εξέλιξη κι άλλα που πρέπει να ενταχθούν μελέτες για να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση», τόνισε ο Πρόεδρος της νέας Διοίκησης Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Εκτός από τον πρόεδρο, παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος Κώστας Βαρδαβάς Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιώργος Ζερβάκης Δήμαρχο Σητείας, Μανόλης Κοκοσάλης Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων και ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

«Το μήνυμα που πήραμε είναι πως όλοι μαζί στα πλαίσια του περιφερειακού σχεδιασμού θα πρέπει να διεκδικήσουμε προς όφελος των πολιτών έργα και παρεμβάσεις σ’ ένα κρίσιμο ζήτημα όπως είναι το περιβάλλον. Με το καινούργιο ξεκίνημα στον ΕΣΔΑΚ αλλά και με τον Περιφερειάρχη μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα στο επίπεδο των έργων και των παρεμβάσεων», τόνισε ο κ. Καλογεράκης.