Τρίτη 17 ΣΕΠ 2019 22:19
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  26°C
 • Ρεθυμνο
  24°C
 • Λασιθι
  23°C
Ekriti.gr Logo

Πυροσβεστική: 3.000 τα περιστατικά στην Κρήτη έως 31/7!

Πυροσβεστική: 3.000 τα περιστατικά στην Κρήτη έως 31/7!

syntonistiko.jpg

Συνολικά 3.000 είναι τα συμβάντα που έχουν προκληθεί ως τις 31 Ιουλίου σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ από αυτά τα 1.100 αφορούν σε περιπτώσεις στο νόμο Ηρακλείου. Αυτό ειπώθηκε στο πλαίσιο έκτακτης σύσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης μετά από πρόσκληση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πρόσκληση πραγματοποιήθηκε αφού ολόκληρη η χώρα τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από πυρκαγιές.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην σύσκεψη είναι τουλάχιστον ανησυχητικά, αφού όπως τονίστηκε τα συμβάντα πυρκαγιάς είναι καθημερινά.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός πως η υπηρεσία ενημέρωσε τον Εισαγγελέα για παράνομη καύση σκουπιδιών σε χωματερή, για την οποία τονίστηκε πως πραγματοποιούνταν για τρίτη φορά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε όλους τους συναρμόδιους φορείς για τις ευθύνες τους, τονίζοντας πως ακόμα και σήμερα υπάρχει πλήθος παραλείψεων και αμελειών, όχι μόνο από την Πολιτεία αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου Μιχάλη Σεληνιωτάκη ότι "δεν γίνεται αντιδήμαρχοι και υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας να μην σηκώνουν τα τηλέφωνα".

Γιάννης Ζωράκης

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής συναντήθηκε, σήμερα Τρίτη 17/09/2019 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας...
Να εφαρμοστεί το πρόγραμμα κολύμβησης που υλοποιείται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με τρόπο που να καλύπτει συνολικά τις...
Μια σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά τους θα βιώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Λιμ. Χερσονήσου, καθώς χθες στο...