Κρήτη

Ηράκλειο

Ψήφισμα συμπαράστασης από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

Καλλιτεχνικό Σχολείο

Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους ανθρώπους των Τεχνών και του Πολιτισμού εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, συμμετέχοντας στην αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας. 

Το ψήφισμα:

"Από την πρώτη στιγμή της καραντίνας οι καλλιτέχνες έσπευσαν να συμβάλουν με την τέχνη τους να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας. Από την εσωτερική τους ανάγκη και μόνο, συντονίστηκαν και συγχρονίστηκαν προκειμένου να φέρουν ψυχική ανάταση από τα σπίτια τους στα σπίτια μας και να μας στηρίξουν στις δύσκολες αυτές στιγμές του εγκλεισμού, που πολλοί από εμάς αντιμετώπιζαν προσωπικές δυσκολίες. Μέσω του διαδικτύου έκαναν τις ημέρες μας πιο φωτεινές και αισιόδοξες και έστησαν οικειοθελώς «τηλεπολιτισμό».

Κι ενώ επιστρέφουμε σταδιακά σε μια νέα κανονικότητα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους χώρους τέχνης και πολιτισμού. Η πλειονότητά των καλλιτεχνών δεν έχει άλλους πόρους να ζήσει και αρκετοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Όσο δυνατό κι αν είναι το χειροκρότημά μας, δεν αντικαθιστά τη στήριξη που οφείλει να τους παράσχει άμεσα η Κυβέρνηση.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου αναγνωρίζει την προσφορά τους, ειδικά μέσα στους δύο τελευταίους μήνες, αφουγκράζεται την αγωνία τους, εκφράζει την αλληλεγγύη της στα δίκαια αιτήματά τους και στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους αύριο Πέμπτη 7/05/2020.

 «Είμαστε όλοι μαζί» και, ακόμη περισσότερο, στην «νέα κανονικότητα»."

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το περίστροφο και το μαχαίρι τον στέλνουν στη Δικαιοσύνη

ΤΑΕ

Συνελήφθη, σήμερα (22/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην οικία του ημεδαπού κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιχάλης Καραμαλάκης στο ekriti: Εδραιώνουμε νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας

Δολοφονία στην Κρήτη: Στη φυλακή ο σύντροφος της άτυχης μητέρας

Κρήτη: Βρήκαν τον καλλιεργητή της χασισοφυτείας