Κρήτη

Ηράκλειο

Προσφορά ειδών ένδυσης στο κέντρο Αστέγων από το Γυμνάσιο Γαζίου

16722630_10207046937405898_3539995717004768142_o.jpg

Σε μια νέα πράξη αλληλεγγύης προχώρησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου την Παρασκευή 17/2/2017. Μετά από σχετικό κάλεσμα του προεδρείου των μαθητών, προέβησαν σε συλλογή ειδών ένδυσης για τις ανάγκες του Κέντρου Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου.

Τα συλλεγόμενα ρούχα και παπούτσια, χωρίστηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν, σε αντρικά, γυναικεία και παιδικά.  Στα συλλεγόμενα ρούχα προστέθηκαν και αυτά από τον τοίχο καλοσύνης που βρίσκεται και λειτουργεί έξω από το σχολικό συγκρότημα. Οι μαθητές κατά την επίσκεψή τους στο κέντρο, ξεναγήθηκαν στους χώρους από το προσωπικό που παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας του και τις συνθήκες στέγασης των ωφελούμενων.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και συγκινημένοι ταυτόχρονα δήλωσαν οι Δημοσθένης Μαράκης και Γιώργος Πολιτάκης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων του Γυμνασίου Γαζίου αντίστοιχα που συνόδεψαν τους μαθητές. «Μας γεμίζουν χαρά, ικανοποίηση, συγκίνηση και υπερηφάνεια. Με πράξεις μας αποδεικνύουν πως είμαστε κοντά ως σχολείο σε όσους έχουν ανάγκη, χωρίς να ενδιαφέρει η ταυτότητα, η εθνικότητα, η φυλή, το θρήσκευμα. Οι έχοντες ανάγκη πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σκέψης και των πράξεών μας. Τέτοιες πράξεις μας ολοκληρώνουν ως ανθρώπινο είδος, προάγουν τον ανθρωπισμό και αποτρέπουν κάθε μισαλλόδοξη σκέψη» δήλωσαν. «Συγχαρητήρια παιδιά, για μια ακόμη φορά μας κάνατε περήφανους. Σας ευχαριστούμε».

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος Νικόλας...

πενθος

Πάλεψε γενναία επί έναν μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Νικόλας, το αγόρι που από μία βουτιά στα Φαλάσαρνα, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στις 4 Ιουλίου και από το νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική ωστόσο στα μέσα Ιουλίου εισήχθη στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Έκτοτε νοσηλευόταν εκεί και δυστυχώς σήμερα οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο, είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκανε μια κλοπή κάθε ...μέρα - Σύλληψη από την αστυνομία

Κρήτη - Καύσωνας: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες