Κρήτη

Ηράκλειο

Προς παραχώρηση στο Δήμο τα ιστορικά εγκαταλελειμμένα κτίρια του Ηρακλείου

εγκαταλελειμμένα κέντρο

Πράσινο φως για την αξιοποίηση των δημόσιων και ιστορικών κτιρίων στο Ηράκλειο δίνεται επιτέλους από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών. 

Εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το θέμα αξιοποίησης των δημόσιων κτιρίων που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης είχε αναδειχθεί, καθώς τα προβλήματα που δημιουργούνταν από την αχρησία, αλλά και ο κίνδυνος κατάληψης τους ήταν περισσότερο από ορατός. 

Για το θέμα υπήρξε σχετική ενημέρωση, αλλά και τεκμηρίωση σε σχέση με την αναγκαιότητα, μέσω επίκαιρης ερώτησης που δέχθηκε ο Υπουργός από τον βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη. 
Μετά από την παράθεση των επιχειρημάτων, ο αρμόδιος Υφυπουργός δέχθηκε πως το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί άμεσα και να διερευνηθεί το πώς τα κτίρια μπορούν να διατεθούν προς αξιοποίηση και χρήση. 

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Υπουργείου, αναφέρθηκε ότι υπάρχει χαραμάδα ελπίδας προκειμένου η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου να προχωρήσει στην παραχώρηση στο Δήμο πιθανότατα με σκοπό την αξιοποίηση τους. 

 

Κρήτη

Τεταμένο το κλίμα στη δίκη για το διπλό φονικό που συγκλόνισε τα Ανώγεια (Βίντεο)

καλομοίρης ξυλούρης

Μέσα σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Η διαδικασία ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων ενώ ισχυρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία, ωστόσο κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε αντιληπτό πως η κόρη του θανόντος Λευτέρη Καλομοίρη και αδερφή του 30χρονου κατηγορουμένου ηχογραφούσε με το κινητό της τηλέφωνο την κατάθεση ενός μάρτυρα. Η γυναίκα συνελήφθη, η διαδικασία διεκόπη για την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ συνολικά έχουν κληθεί 30 μάρτυρες επί του κατηγορητηρίου και της υπεράσπισης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Σκουλάς για το διπλό φονικό: Δεν το χωράει ο νους μας – Είμαι κατά των όπλων

Ο παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης για το φονικό στ' Ανώγεια