Κρήτη

Ηράκλειο

Προχωρά η μελέτη για την ανάπλαση – ανακατασκευή του «Μίνως»

dimarhos_-_episkepsi_sto_minos_f1.jpg

Το δημοτικό ακίνητο στην αρχή της 25ης Αυγούστου (το παλιό ξενοδοχείο «Μίνως»), το οποίο πρόκειται να ανακατασκευαστεί, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  
Η μελέτη για την ανακατασκευή του ιστορικού κτιρίου προχωρά και όταν πλέον ολοκληρωθεί θα ξεκινήσουν τα επόμενα βήματα για την δημιουργία Κέντρου Κρητικής Διατροφής και υποδοχής των επισκεπτών της πόλης, ιδίως των επιβατών κρουαζιέρας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στο 1.000.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από ίδιους πόρους.
Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη,  ενημερώθηκε από τον μελετητή και την ομάδα του για την πρόοδο της μελέτης, καθώς και τις ιδιαιτερότητές της και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ανακατασκευή ενός κτιρίου με μεγάλη ιστορία, που δεσπόζει στην πρόσοψη της πόλης, έχει επί της ουσίας δρομολογηθεί.
«Η μελέτη για την ανάπλαση – ανακατασκευή του “Μίνως” προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ευελπιστούμε ότι ολοκληρωθεί σύντομα για να προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειες που απαιτούνται  ώστε αυτό το ιστορικό κτίριο να αποκτήσει ξανά την όψη που του αξίζει.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για την πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες που έρχονται από το λιμάνι προς το κέντρο της πόλης, θεωρούμε ότι η ανακατασκευή του “Μίνως” και η λειτουργία του ως Κέντρο Κρητικής Διατροφής θα αναβαθμίσει την 25ης Αυγούστου συνολικά και θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη, όσον αφορά στον τουρισμό, στην τοπική οικονομία, στην τοπική επιχειρηματικότητα και στην προβολή των εξαιρετικών προϊόντων της πρωτογενούς  παραγωγή του τόπου μας. Θυμίζω ότι έχουμε εξασφαλίσει την χρήση ενός ακόμα ιστορικού κτιρίου, του Μεγάρου Κοθρή το οποίο θα μετατρέψουμε σε πολυχώρο πολιτισμού ενώ διεκδικούμε προς αξιοποίηση και τα άλλα δημόσια κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και σήμερα είναι εγκαταλελειμμένα» δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την επίσκεψή του.
 
 

Κρήτη

Κρήτη: Μέθυσε και έκανε το καφενείο... καλοκαιρινό

επεισόδιο αστυνομια

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο των Χανίων, όταν πελάτης καφενείου σε έξαλλη κατάσταση προκάλεσε ζημιές στην εξωτερική τζαμαρία του καταστήματος, σπάζοντας και φωνάζοντας.

Όπως μεταφέρει μάρτυρας του συμβάντος στο zarpanews.gr «Ήταν πελάτης του καφενείου, αλλοδαπός και μόλις κλείσανε το μαγαζί τσακώθηκε με το προσωπικό και άρχισε να σπάει με κράνος όλες τις  τζαμαρίες». Μάλιστα, η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν τέτοια ώστε μια γυναίκα κατέρρευσε αλλά ευτυχώς συνήλθε χωρίς να χρειαστεί μεταφορά στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη και λίγο αργότερα ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Πρόκειται για 22χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας αλλά και για οδήγηση δικύκλου χωρίς άδεια και υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Ακρίβεια: Σε δόσεις η πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

ESPA BANNER