Κρήτη

Ηράκλειο

Προετοιμάζονται για το καλοκαίρι στον Δήμο Φαιστού

προετοιμασια

Μεγάλη βαρύτητα δίνει ο Δήμος Φαιστού τόσο στην αναγκαία πολιτική προστασία, όσο όμως και στον καλλωπισμό πολυσύχναστων σημείων και ειδικότερα του παραλιακού μετώπου, που πρόκειται να δεχθούν το επόμενο διάστημα πλήθος επισκεπτών. 
Στο πλαίσιο αυτό, εκτελούνται μια σειρά από εργολαβίες του Δήμου, προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την καθαριότητα και αποψίλωση θάμνων και ξερών χόρτων. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από καθαρισμοί τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Καταλυκής και του Κόκκινου Πύργου, καθώς και αντίστοιχοι καθαρισμοί σε κεντρικούς συνδετήριους άξονες, από τους οποίους καθημερινά περνούν χιλιάδες οχήματα και επισκέπτες. 
Οι εργασίες αποψίλωσης έρχονται να προστεθούν στις γενικότερες εργασίες πρόληψης που υλοποιούνται σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου Φαιστού, καθώς και στην μεγάλη εργολαβία τοποθέτησης πυροσβεστικών κρουνών. 
 

 

Κρήτη

Πρόγραμμα αναμπέλωσης ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο Βορίδης

αναμπέλωση

Πρόγραμμα αναμπέλωσης, ανακοίνωσε από το Ηράκλειο που βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου και του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι ως πολιτική προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το ζήτημα της αναμπέλωσης που αφορά το επιτραπέζιο σταφύλι και τη σταφίδα θα αποτελέσει αντικείμενο προγράμματος που ήδη επεξεργάζονται στο υπουργείο και μετά βεβαιότητας, όπως τόνισε, θεωρεί ότι θα ενταχθεί στο επόμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Πιστεύουμε πολύ και στα δύο προϊόντα που έχουν εξαιρετικά δυναμικό χαρακτήρα και πρέπει να ενισχύσουμε την αποδοτικότητα και παραγωγικότητά τους. Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναμπέλωσης. Έχουμε ήδη ξεκινήσει και μελετάμε το θέμα αυτό. Μετά βεβαιότητας θεωρώ ότι θα το εντάξουμε στο επόμενο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και αφού εξετάσουμε κάποια επιμέρους νομικού περιεχομένου ζητήματα, θα δούμε αν μπορούμε να το ξεκινήσουμε τώρα και να το συνεχίσουμε σαν γέφυρα στο επόμενο πρόγραμμα», είπε ο κ. Βορίδης που ξεκαθάρισε ότι τα ζητήματα νομικού περιεχομένου που τίθενται, αφορούν τη δυνατότητα εκκίνησης του προγράμματος χωρίς να προκύψουν θέματα παρανόμων ενισχύσεων τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους ανακτήσεων.

«Από την στιγμή που θα είμαστε εντάξει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο ζήτημα αυτό, είπα ότι είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα ποσά, προκειμένου να οργανώσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας αυτής της καλλιέργειας και των προϊόντων της, που έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα και θα ενισχύσουν την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης.