Κρήτη

Ηράκλειο

Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι στους Ηρακλειώτες

πασχαλινό τραπέζι

Από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι και από τις  17.30 το απόγευμα μέχρι τις 21.00 το βράδυ θα λειτουργήσουν σήμερα  Μεγάλη Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Την ίδια ώρα αισιοδοξία επικρατεί στην αγορά, με τις τιμές στο πασχαλινό τραπέζι να αγγίζουν τα περσινά επίπεδα και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη πιο χαμηλά.

«Παρά την οικονομική κρίση, το ευχάριστο είναι ότι οι τιμές στην εγχώρια αγορά έχουν κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα ιδιαίτερα, στα προϊόντα κατανάλωσης του πασχαλινού τραπεζιού», δηλώνει στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης.

«Στο κρέας και σε μερικά οπωροκηπευτικά, έχουν κρατηθεί σταθερά οι  ίδιες τιμές με πέρσι και σε μερικά σημεία πώλησης, χαμηλότερα από πέρσι. Οι καταναλωτές της περιοχής μας δεν πρέπει να ανησυχούν για τις τιμές γιατί όπως φαίνεται δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις, ωστόσο θα πρέπει να προσέχουν τα σημεία πώλησης και να προτιμούν τα ντόπια προϊόντα» επισημαίνει ο κ. Κουμαντάκης.

Ενδεικτικά,  μειωμένες τιμές κατά 10%  στο κρέας, διαπιστώθηκαν σε δειγματοληπτική έρευνα του ekriti.gr,  στα σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης. Συγκεκριμένα το αρνί Κρήτης,  φέτος πωλείται στα 6,30 ευρώ το κιλό από 6,90 που ήταν πέρσι και το ντόπιο κατσίκι στα 7,30 από 7,90 ευρώ το κιλό.

Όσον αφορά το πασχαλινό τσουρέκι και τα κρητικά καλιτσούνια, διατηρούν εδώ και 4 χρόνια τις ίδιες τιμές, σύμφωνα με τον πρόεδρο αρτοποιών Ηρακλείου, Εμμανουήλ Βολανάκη και πωλούνται το τσουρέκι, από 8-11 ευρώ το κιλό και τα σκαλτσούνια, από 9-12 ευρώ το κιλό, αντίστοιχα.

Μάρα Μπέκα
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 37 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά 37 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 12/06, σε συνολικά 591 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 18 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid19.

11 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα στο Λασίθι 

Ειδήσεις σήμερα 

Έρευνα - Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι νεφροπαθείς αναπτύσσουν αντισώματα

Κορωνοϊός και διαβήτης: Πώς συνδέονται

Σκέτσος: Τέλος το υποχρεωτικό self-test για τους εμβολιασμένους