Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Πολιτική πρόσφυγας αποδείχτηκε η 44χρονη Τουρκάλα "τρομοκράτισσα"

Image
Πολιτική πρόσφυγας αποδείχτηκε η 44χρονη Τουρκάλα "τρομοκράτισσα"
 clock 11:33 | 10/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Πολιτική πρόσφυγας κουρδικής καταγωγής και διωκόμενη από το Τουρκικό καθεστώς αποδείχτηκε τελικά η φερόμενη ως Τουρκάλα τρομοκράτισσα, που συνέλαβαν προχθές οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο. Η 44χρονη Κοζάν Νιχαγιέτ  οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα εφετών ανατολικής Κρήτης ενώ τελικά η τύχη της θα κριθεί από το συμβούλιο Εφετών Ανατ. Κρήτης. Μέχρι να αποφασίσει το συμβούλιο εφετών η Κοζάν Νιχαγιέτ θα κρατηθεί στις Φυλακές Νεαπόλεως , όπου θα μεταφερθεί, πιθανότατα σήμερα.

«Η σύλληψη της Κούρδισας πολιτικής πρόσφυγα Κοζάν Νιχαγιέτ και η παραπομπή της στην εισαγγελία με το ερώτημα της έκδοσής της στην Τουρκία επιβεβαιώνει το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει τον τελευταίο χρόνο η ελληνική κυβέρνηση ενάντια σε ανθρώπους που διώκονται στην Τουρκία για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και την κινηματική τους δράση, δήλωσε σχετικά ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και πρόσθεσε: Η Κοζάν Νιχαγιέτ δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα και δεν έχει βλάψει τη χώρα μας με κανένα τρόπο. Τυχόν έκδοση της θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών, η υπεράσπιση των οποίων είναι υπόθεση κάθε δημοκρατικού πολίτη. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην πολιτική πρόσφυγα Κοζάν Νιχαγιέτ και ζητάμε να μην επιτραπεί η έκδοση της στην Τουρκία »

 Μάλιστα από νωρίς το πρωί χθες είχαν συγκεντρωθεί συναγωνιστές της Νιχαγιέτ έξω από το εφετείο, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους. Η συγκεκριμένη γυναίκα ήρθε στη Θεσσαλονίκη το 2002, όπου υπέβαλε αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου, ως διωκόμενη από το τουρκικό καθεστώς για τις πολιτικές της πεποιθήσεις. Το συγκεκριμένο αίτημα της απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές. Όταν όμως το 2008, παντρεύτηκε έναν Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα, στον οποίο είχε δοθεί άσυλο στη χώρα μας, οι ελληνικές αρχές της παραχώρησαν ειδική άδεια διαμονής, που έληγε το 2015.  

Το 2011 το κακουργιοδικείο του Ερζερούμ, εξέδωσε σε βάρος της απόφαση γα ένταξη και συμμετοχή στο εκτός νόμου Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθέρωτικό Μέτωπο και συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης, στις τάξεις της οποίας συγκαταλέγονται και Κούρδοι αγωνιστές.                                                                                                                        

Τότε ακριβώς, διεθνοποιείται μέσω της ιντερπόλ, ερυθρά αγγελία αναζήτησης της και τότε, το ελληνικό  τμήμα της υπηρεσίας, στέλνει στην ασφάλεια Ηρακλείου Κρήτης σήμα για αναζήτηση και σύλληψη της.  Η 44χρονη γυναίκα, αναζητήθηκε στη διεύθυνση κατοικίας που είχε δηλώσει στην Αμμουδάρα Ηρακλείου πως διέμενε με τον άντρα της, διαπιστώθηκε όμως πως είχαν μετακομίσει σε άλλη διεύθυνση.   Ακολούθησε νέα έρευνα στη νέα διεύθυνση κατοικίας και τελικά εντοπίστηκε στο κέντρο του Ηρακλείου.  Όπως διαπιστώθηκε η 44χρονη ζει στην Κρήτη από το 2008 και δουλεύει μαζί με τον άνδρα της στις οικοδομές.

Η υπόθεση πάντως ξαναθέτει επί τάπητος το ζήτημα του πώς αντιμετωπίζει η χώρα μας τους πολιτικούς πρόσφυγες ή γενικότερα όσους ζητούν άσυλο στα ελληνικά εδάφη. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis