Για θλιβερή εικόνα που επικρατεί στην περιοχή, καθώς και για μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, έκανε λόγο η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη, μιλώντας στο ekriti.gr.
Συνολικά κάηκαν 5000 στρέμματα χορτολιβαδικής, δασικής και γεωργικής έκτασης, εκ των οποίων μεγάλο μέρος είναι θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
Μεγάλες απώλειες είχαμε ακόμη και στις δομές της ύδρευσης και της άρδευσης όπως και στο ζωικό κεφάλαιο, ωστόσο η κ. Πετρακογιώργη ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που τόσο πυροσβέστες, όσο και κάτοικοι της περιοχής μπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης με κίνδυνο της ζωής τους.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το βάρος θα πέσει στην αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης που έχουν υποστεί καταστροφή, ενώ τόνισε ότι στην προσπάθεια για αποκατάσταση των ζημιών ο Δήμος Φαιστού έχει δίπλα του την Περιφέρεια Κρήτης.