Κρήτη

Ηράκλειο

Περιφέρεια Κρήτης: Δωρεάν tablet στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

περιφερειακό συμβούλιο κρήτης

Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης:

Στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης την Τετάρτη 3 Ιουνίου αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων, σημαντικά θέματα στους τομείς της υγείας, υποδομών, επιχειρηματικότητας και συνεργασίας Περιφέρειας και Δήμων, όπως επίσης συμμετοχή στη πρώτη ενεργειακή κοινότητα Κρήτης.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:

-Η προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης «Επιμορφωτικό πρόγραμμα SARS-COV2-προφύλαξη και μέτρα πρόληψης για τους εργαζόμενους στα τουριστικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, ξεναγούς, συνεδριακό τουρισμό εστίαση» προϋπολογισμού 124.000 ευρώ.

-Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην ενεργειακή κοινότητα Ανατολικής Κρήτης με τον τίτλο «Μινώα Ενεργειακή».

-Υποβολή αίτησης για την χρηματοδότηση της πράξης «Στήριξη της λειτουργίας παρατηρητηρίου καινοτόμου επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης» στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

-Διανομή δωρεάν tablet στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (λύκεια όλων των τύπων) της Περιφέρειας Κρήτης

-Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση του δρόμου Άγιος Βλάσσης-Άγιος Σύλλας και αποκατάσταση των κατολισθήσεων εντός των οικισμών Αγ. Βλάσσης και Άγ. Σύλλας.

-Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την υλοποίηση του έργου συντήρηση βελτίωση του δρόμου Καβροχώρι έως Κεραμούτσι.

-Λήψη προσωρινών μέτρων για την εκτέλεση εργασιών στην νέα επαρχιακή οδό Ρεθύμνου οικισμός Μέλαμπες, οικισμός Αγ. Γαλήνη και συνδεόμενοι δρόμοι.

-Έγκριση προσωρινών μέτρων για το κλείσιμο επαρχιακής οδού με εκτροπή κυκλοφορίας, για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών και φθορών οδοστρωμάτων στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Ρεθύμνου.

-Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο που συστεγάζεται το Κέντρο Πληροφόρησης Ανωγείων και ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης του Δήμου Ανωγείων σε επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

-Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το αθλητικό σωματείο Βιάννου ο «Πατούχας» που αφορά του εκτέλεση του έργου «Συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου Βιάννου.

-Έγκριση διαβαθμιδικής σύμβασης με τον Δήμο Αμαρίου για την άσκηση από την Περιφέρεια Κρήτης των αρμοδιοτήτων στον τομέα διαχείρισης υδάτινων πόρων του Δήμου Αμαρίου.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης ευχαρίστησε τους επικεφαλής και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση για το υψηλό επίπεδο της συνεδρίασης, την ανταλλαγή προτάσεων για την ενιαία ανάπτυξη του νησιού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Λιγοστός κόσμος στην Κνωσό - Μόνιμη παρουσία του Ερυθρού Σταυρού από σήμερα

κνωσός

Οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοιού δεν άφησαν αλώβητο τον δημοφιλέστερο αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης και τον δεύτερο σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, την Κνωσό, καθώς η επισκεψιμότητα το πρώτο πενθήμερο του μήνα, δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή σεζόν που είχαν επισκεφθεί το ανάκτορο περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

Σύμφωνα με τον Αρχιφύλακα του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού Νίκο Παπαδάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, από την 1η Ιουλίου που επανεκκίνησε ουσιαστικά ο τουρισμός, έχουν “κοπεί” μόλις 1178 εισιτήρια!

Την ώρα που πέρυσι την ίδια περίοδο οι επισκέπτες στην Κνωσό έφταναν σε καθημερινή βάση τους 2.000 με 3.000, φέτος μετά βίας ξεπερνούν τους 300.

Μάλιστα τα συνολικά έσοδα του Ιουλίου του 2019 ήταν 1 εκατομμύριο 601 χιλιάδες ευρώ με το σύνολο των εισιτηρίων ν’ αγγίζει τις 105.304.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης οι λιγοστοί προς το παρόν επισκέπτες καταφθάνουν στην Κνωσό με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, αφού όπως φαίνεται , αφ’ ενός τα ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε οργανωμένες εκδρομές κι αφ’ ετέρου βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Με τα, μέχρι στιγμής δεδομένα, στην Κνωσό επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία 80 ατόμων εντός του αρχαιολογικού χώρου, τηρουμένων όλων των κανονισμών.

Παράλληλα ο κ. Παπαδάκης γνωστοποίησε την παρουσία από σήμερα και σε μόνιμη βάση κλιμακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που θα συμβάλει στην υγειονομική κάλυψη.