Κρήτη

Ηράκλειο

Πέντε νέα απορριμματοφόρα στον Δήμο Ηρακλείου

Απορριμματοφόρα

Με πέντε καινούργια απορριμματοφόρα ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Τα οχήματα, χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας στο αμαξοστάσιο του Δήμου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δυνατότητες τους ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Βαρδαβά και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Καναβάκη.  

Πρόκειται για απορριμματοφόρα τα οποία, εκτός των άλλων, διαθέτουν τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων, ενώ αναβαθμίζουν ουσιαστικά τις δυνατότητες της Υπηρεσίας, καθώς ένα από αυτά μπορεί να συλλέγει και να θρυμματίζει ακόμα και ογκώδη αντικείμενα.    

Συνολικά, τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου έχει αποκτήσει 17 καινούργια απορριμματοφόρα. ΄

- Δέκα χωρητικότητας 16 κ.μ. 

- Δυο χωρητικότητας 10 κ.ε. 

- Τρία χωρητικότητας 6 κ.ε.  

- Δυο χωρητικότητας 4 κ.ε. 

Καθώς και ένα χωρητικότητας 12 κ.ε. το οποίο προσέφερε η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης. 

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, μέχρι τον Ιούνιο του 2020 αναμένεται να αποκτηθούν άλλα οκτώ απορριμματοφόρα, διαφόρων διαστάσεων, για να ολοκληρωθεί έτσι η πρώτη φάση  της μεγαλύτερης ανανέωσης που έχει πραγματοποιηθεί στον στόλο της Καθαριότητας εδώ και πολλά χρόνια. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά: «Παραλαμβάνουμε ακόμα πέντε καινούργια απορριμματοφόρα, με στόχο να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας και την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στους εργαζομένους της Υπηρεσίας και ταυτόχρονα να ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδο της καθαριότητας στην πόλη. Τόσο με την αναβάθμιση του στόλου, όσο και με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως η αποκομιδή με ραντεβού σε συγκεκριμένα σημεία του κέντρου, θεωρούμε ότι η εικόνα του Ηρακλείου έχει βελτιωθεί αισθητά. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί η βελτίωση και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Παρέμβαση Σενετάκη σε υπουργεία για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία

Μαξιμος Σενετακης

Παρέμβαση στα υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε σε υποδομές και καλλιέργειες η πρόσφατη κακοκαιρία στο νομό, προέβη ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Ο βουλευτής έκανε αναφορά στη Βουλή η οποία κοινοποιείται στα τρία αρμόδια υπουργεία, προκειμένου τώρα που τα καιρικά φαινόμενα είναι σε ύφεση και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν την δυνατότητα να καταγράψουν το εύρος των ζημιών, να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και την ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωση των εργασιών αποκατάστασης.

Ειδικότερη μνεία γίνεται σε επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ιωάννη Σέγκος στην οποία αναφέρει ότι το φυτικό κεφάλαιο στις δημοτικές ενότητες Γουβών Μαλίων και Χερσονήσου υπέστη τεράστια καταστροφή και απαιτείται να ανοίξει η αναγγελία από τον ΕΛΓΑ, ώστε οι παραγωγοί να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς και παρακαλεί όπως υπάρξει μέριμνα για άμεση ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Κρήτης.

Ο κ. Σενετάκης από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας και όσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν σε εξέλιξη, είχε διαβεβαιώσει για την άμεση μέριμνα της Πολιτείας και είχε συστήσει στους πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη στις οδηγίες των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να μην θρηνήσουμε αθώα θύματα.