Κρήτη

Ηράκλειο

ΠΕΔ Κρήτης: Σύσκεψη για τη γενική απογραφή πληθυσμού-κατοικιών και κτιρίων

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Κουράκης και οι δήμαρχοι της ΠΕ Ηρακλείου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με την προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής (ΠΥΣ) Ηρακλείου κ. Αλαφούζου Π. για την επικείμενη Γενική Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού - Κατοικιών που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ και θα διεξαχθεί κατά την περίοδο Ιουλίου- Δεκεμβρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια πρώτη ενημέρωση των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί η απογραφή αλλά και για ζητήματα τεχνικής φύσεως, ενώ ζητήθηκε, η συνδρομή των δημάρχων, των αιρετών αλλά και των δημοτικών υπηρεσιών, στη διαδικασία της απογραφής.

Ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι η ΠΕΔ Κρήτης αλλά και οι ΟΤΑ του νησιού, μας θα σταθούν αρωγοί στις υπηρεσίες της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και στους απογραφείς, ώστε να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα και να αποτυπωθεί όσο το δυνατόν πληρέστερα ο πληθυσμός των Δήμων της Κρήτης αλλά και το κτιριακό απόθεμα κάθε περιοχής.

Συμφωνήθηκε δε το αμέσως προσεχές διάστημα η ΠΥΣ Ηρακλείου να αποστείλει σχετικό ενημερωτικό υλικό στους Δήμους της ΠΕ Ηρακλείου, καθώς επίσης και η συμβολή των ΟΤΑ στη διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών (ιδιωτών αλλά και κρατικών- δημοτικών υπάλληλοι) για την υποβολή αιτήσεων και ένταξη στο μητρώο τομεαρχών και απογραφέων.

Η σύσκεψη αφορούσε μόνο την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και πιθανόν θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συσκέψεις και στις άλλες περιφερειακές ενότητες της Κρήτης σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΕΛΣΤΑΤ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Έρχεται το επιδημιολογικό παρατηρητήριο Κρήτης

Κρήτη: Επιχειρηματίες θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Τσκαλώτος... αδειάζει Πολάκη για τα εμβόλια

Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις νοτιοανατολικά του Ηρακλείου

Σεισμογράφος

Δεν έχουν τέλος οι σεισμικές δονήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου, στην ευρύτερη επριοχή όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη δραστηριότητα.

Πρίν από λίγο, στις 00:56 π.μ (25/7), ένας ακόμα σεισμός έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και στην ενδοχώρα. Η δόνηση είχε ένταση 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χλμ.

Τα στοιχεία του σεισμού.
Τα στοιχεία του σεισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ελέγχουν τα σπίτια μετά τον ισχυρό σεισμό (Φωτογραφίες)

Σεισμοί - Τσελέντης: Τι αναφέρει για τις συνεχείς δονήσεις στο Ηράκλειο

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν αδιαφορία οι κάτοικοι για τους ελέγχους στα σπίτια