Κρήτη

Ηράκλειο

Παρουσιάζεται η μελέτη για το Πάρκο Γεωργιάδη

Πάρκο Γεωργιάδη

Ανοικτή συνάντηση για την  παρουσίαση της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου Γεωργιάδη θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα  του Πειραματικού Θεάτρου  του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.
Η παρουσίαση της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου Γεωργιάδη είναι στο πλαίσιο της διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018.

Βάσει της βιοκλιματικής αναβάθμισης του πάρκου Γεωργιάδη από το Δήμο Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης διευκρίνισε  ότι  η μελέτη για το Πάρκο Γεωργιάδη προβλέπει επίσης την βελτίωση του εδάφους με προσθήκη νέου χώματος και χρήση εδαφοβελτιωτικών και την κατασκευή νέου συστήματος άρδευσης (υπογειοποιημένου και αυτοποιημένου).
Μάλιστα μ’ αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιηθούν και τα νερά του πηγαδιού που βρίσκεται εντός του πάρκου.
Θα αντικατασταθεί το υφιστάμενο ασφαλτικό που σήμερα χρησιμοποιείται ως υλικό επίστρωσης των διαδρόμων και σαφώς δεν συνάδει με την λειτουργία του πάρκου.
Θα τοποθετηθεί έγχρωμο  σκυρόδεμα και «σταθεροποιημένο» χώμα που είναι υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, υδατοπερατά, που επιτρέπουν την διατήρηση της υγρασίας του εδάφους, έχουν βιοκλιματικό χαρακτήρα και βελτιώνουν το μικροκλίμα της περιοχής.
Επιπρόσθετα, θα αντικατασταθεί ο υφιστάμενος και κατεστραμμένος αστικός εξοπλισμός.

Οι εργασίες για την βιοκλιματική αναβάθμιση  θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο και θα γίνουν σε δύο φάσεις.

Με αφορμή την ανησυχία για την κοπή δέντρων από το πάρκο, ο κ. Αναστασάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία κοπή παρά μόνο η απομάκρυνση νεκρών δέντρων, ενώ θα φυτευτούν 42 νέα ψηλά δέντρα και 16.940 φυτά που ευδοκιμούν στη σκιά.

 
 
 

Κρήτη

Κρήτη- κορωνοϊός: 66 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Συνολικά 66 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 16/05, σε συνολικά 1.262 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης οι περισσότερες νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις του ιού, 38 δηλαδή, ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

12 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 14 στο Ρέθυμνο και μόνο 2 στο Λασίθι.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Τζανάκης: Τον Ιούλιο θα έχουμε ανοσία της τάξεως του 50% αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό