Κρήτη

Ηράκλειο

Πάρκο Ερυθραίας: Έως το τέλος του χρόνου η δημοπράτηση 14 στρεμμάτων

παρκο ερυθραίας

Έως το τέλος του χρόνου θα δημοπρατηθεί το μεσαίο τμήμα του πάρκου Ερυθραίας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στον δήμο Ηράκλειου, προϋπολογισμού 2.2 εκ ευρώ, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 14 στρεμμάτων. Στη μελέτη περιλαμβάνονται φυτεύσεις με ενδημικά είδη της κρητικής χλωρίδας, περιπατητική και ποδηλατική ζώνη, αστικός εξοπλισμός. Στην εργολαβία, όπως σημείωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, περιλαμβάνεται και η ανάπλαση των οδών εκατέρωθεν.

 Πρόκειται όπως διαμηνύει η δημοτική αρχή για το πρώτο βήμα στη συνολική διαμόρφωση του πάρκου που απλώνεται σε μια έκταση 54 στρεμμάτων, όπου το πλάνο είναι να «γεμίσει» με χώρους πρασίνου, περιπάτου, ποδηλατόδρομους, παιδικές χαρές, μικρές πλατείες και χώρους αναψυχής, ενώ θα είναι σε απόλυτη σύνδεση με τις παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως με το Πάρκο της Κνωσού και την ενοποίηση των μνημείων, που αποτελεί μία από τις εμβληματικές παρεμβάσεις της επόμενης περιόδου.

Σε αυτόν τον σχεδιασμό, επόμενο στη σειρά βήμα είναι να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της τοπικής αυτοδιοίκησης και το βόρειο κομμάτι 33 στρεμμάτων και προϋπολογισμού 6,5 εκ ευρώ έως τις αρχές του επόμενου έτους.

Κόμβος Άη Γιάννη Χωστού

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο αντιδήμαρχος γνωστοποίησε τα νεότερα από τον προγραμματισμό του κυκλικού κόμβου πριν τη γέφυρα στον Αή Γιάννης Χωστό. Όπως είπε θα επιχειρηθεί από την επόμενη εβδομάδα να εγκριθεί η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως ώστε να γίνει η εγκατάσταση του κυκλικού κόμβου με νεροπαγίδες, δηλαδή να οριοθετηθεί προσωρινά με πλαστικά στοιχεία. "Σκοπός η άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ώστε να καταλήξουμε σε οριστική λύση άμεσα." τόνισε. 

 

Κρήτη

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

φωτια αυτοκίνητο

Παρανάλωμα του πυρός έγινε στις 03:50 τα ξημερώματα σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Ελευθέριου Βενιζέλου στα Χανιά.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα οι οποίοι στις 04.30 έσβησαν τη φωτιά ωστόσο οι ζημιές που άφησε πίσω της, ήταν εκτεταμένες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της ΠΥ Χανίων. 

Το tweet της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ανήλικοι... πιστολέρο φωτογραφίζονται με βαρύ οπλισμό (βίντεο)

Κορωνοϊός: Οι φόβοι των ειδικών για τις επόμενες ημέρες - Προβληματίζει ο συνωστισμός

Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ