Κρήτη

Ηράκλειο

Παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων ζητά ο Βασίλης Κεγκέρογλου

κεγκέρογλου

Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά παράταση έως 30 Ιουνίου 2020 στις ρυθμίσεις του ν.4495/17 για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών .

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Ο Ν.4495/2017  «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» μεταξύ άλλων προβλέπει και την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 102, «Μειώσεις και επιβαρύνσεις ενιαίου ειδικού προστίμου

και καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής», για τις αυθαίρετες κατασκευές που υπάγονται στις

διατάξεις για την αναστολή επιβολής κυρώσεων του άρθρου 97 του  ν.4495/17, η αίτηση υπαγωγής μαζί µε τα συνοδευτικά της στοιχεία και δικαιολογητικά μπορεί να υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα μέχρι τις 8.11.2019.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορεί να παραταθεί η ανωτέρω προθεσμία υπαγωγής. 

Επειδή έως την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτηρίου, η οποία αναμένεται στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, η ισχύς του  παραπάνω νόμου πρέπει να παραταθεί προκειμένου να µην υπάρξει νομικό κενό στη δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να δοθεί παράταση, έως 30 Ιουνίου 2020 αντί της 08-11-2019 και να μπορέσουν όλοι όσοι επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή;

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας