Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους

Image
Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους
 clock 12:55 | 15/01/2014 writer icon newsroom ekriti.gr

Μη μπορώντας άλλο να αντέξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζητώντας επιτέλους λύση σε όλα αυτά οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου προχώρησαν σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου με αφορμή την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι  σε εκείνους,  με τις αλλαγές που γίνονται στον τομέα της υγείας,  των συντάξιμων αποδοχών, αλλά και τα χαράτσια.

Οι συνταξιούχοι μοίρασαν φυλλάδια στους πολίτες που βρέθηκαν στο ΙΚΑ  στα οποία ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσουν κάποια συνάντηση. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και συνταξιούχοι του δημοσίου .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου που προχώρησε σήμερα στην κινητοποίηση οι αντεργατικές αντισυνταξιουχικές πολιτικές των κυβερνήσεων της Ε.Ε.  έχουν τσακίσει τους συνταξιούχους. Οι μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι περικοπές στην υγεία,  η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ανεργία των νέων έχουν εξαθλιώσει τους πολίτες.

Εξάλλου μεταξύ των βασικότερων αιτημάτων  που οι συνταξιούχοι βάζουν είναι η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για το κλείσιμο των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, καθώς και των υποκαταστημάτων ΙΚΑ Μοιρών, Χερσονήσου, Αρκαλοχωρίου και Αλικαρνασσού.

  Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν έρχονται νέα μέτρα:

 

• Από την 1-01-2014 κόπηκε το ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους, κάτω των 65 χρονών.

 

• Μειώνονται παραπέρα οι επικουρικές συντάξεις.

 

•  Σε 150.000 νέους συνταξιούχους εκκρεμούν οι συντάξεις τους για πάνω από δυο χρόνια.

 

• Τα χαράτσια σε κατοικίες και θέρμανση γίνονται μόνιμα.

 

• Αρχίζει η βιομηχανία πλειστηριασμών στα σπίτια μας.

 

• Κόβουν τις συντάξεις και τα επιδόματα σε χιλιάδες αναπήρους.

 

• Επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή και 5 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία.

 

• Διαλύουν το ΙΚΑ τον ΕΟΠΥΥ, με απολύσεις γιατρών, νοσηλευτών, κλείσιμο των μονάδων. Συρρικνώνουν και κλείνουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας.

 

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν καθολικά δημόσιο σύστημα υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με:

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία-Πρόνοια.

Κοινωνικοποίηση όλων των επιχειρηματικών μονάδων που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική λειτουργία τους.

Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.

Κατάργηση όλων των πληρωμών –άμεσων η έμμεσων- και κάθε μορφής συμμετοχής από τους ασθενείς για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, περίθαλψη.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό και σε όλα τα είδη που σχετίζονται με ιατρικές εργαστηριακές, φαρμακευτικές και προνομιακές παροχές.

Βιβλιάριο ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και τις οικογένειες τους.

Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών. Για όσο χρονικό διάστημα τα ασφαλιστικά ταμεία παρέχουν υπηρεσίες Υγείας στους ασφαλισμένους να αναλάβει το κράτος την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση τους, ώστε να μην υπάρχει καμία συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων για τα φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία, κ.λπ.

Ενιαίος, κρατικός φορέας έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και διάθεσης φαρμάκων, υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού, βιοϊατρικής τεχνολογίας, τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών για τους αναπήρους δωρεάν στα πλαίσια του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τα φάρμακα να διατίθενται μέσω των φαρμακείων των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των κρατικών φαρμακείων στις συνοικίες που θα είναι συνδεδεμένα με τα Κέντρα Υγείας.

Η συνταγογράφηση των φαρμάκων να γίνεται με κριτήριο την αποτελεσματικότητα τους με βάση την επιστημονική γνώση του γιατρού χωρίς καμία συμμετοχή των δικαιούχων.

Με πανελλαδική ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντισυνταξιουχικών νόμων και διατάξεων που έχουν ψηφιστεί και επαναφορά όλων των περικοπών που έχουν αφαιρεθεί.

Να μην κλείσει καμία δημόσια μονάδα, να μην απολυθεί κανένας ιατρός, υγειονομικός, να αξιοποιηθούν στην ανάπτυξη του ενιαίου, καθολικού, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας.

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2023 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis