Κρήτη

Ηράκλειο

Παραμένουν τα κενά στα Γυμνάσια Τυμπακίου και Μοιρών

σχολείο

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για τις κινητοποιήσεις των μαθητών των Γυμνασίων Μοιρών και Τυμπακίου και για τα κενά εκπαιδευτικών που εξακολουθούν να υπάρχουν, απαντά ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλης.
 
Στην απάντησή του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλης επισημαίνει ότι «Ειδικότερα, στα δημόσια σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης και στα μουσικά σχολεία στο Ν. Ηρακλείου έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, για τις ανάγκες της Γενικής Παιδείας, εκατόν ογδόντα επτά (187) προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων Δ/θμιας Εκπ/σης πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Τα κενά στα ανωτέρω σχολεία έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

σχολεια

σχολεια, by renas

Σημειώνεται ότι η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αφορά στην κάλυψη λειτουργικών κενών, τα οποία προκύπτουν καθόλη την διάρκεια του διδακτικού έτους.
 
… Κατά συνέπεια, στην παρούσα φάση το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επεξεργάζεται προτάσεις για την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου των διορισμών και των προσλήψεων εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
 
Δυστυχώς, είναι εμφανής η απουσία μέριμνας και προγραμματισμού για την κάλυψη των κενών και ιδίως σε θέματα ειδικής αγωγής, όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα κενά εκπαιδευτικών και μάλιστα σε βασικά μαθήματα, όπως τα φιλολογικά και τα μαθηματικά. 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: Κλείνει η Αιματολογική Κλινική λόγω κρουσμάτων

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Αναστέλλεται εντός της ημέρας η λειτουργία της Αιματολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, λόγω κρουσμάτων, τόσο σε νοσηλευτές όσο και σε ασθενείς!

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς μεγάλος αριθμός νοσηλευτριών αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού, σε μία κλινική που νοσηλεύει ογκολογικούς ασθενείς.

Μετά από συνεννόηση με το ΠΑΓΝΗ οι ασθενείς της Αιματολογικής Κλινικής του Βενιζελείου θα μεταφερθούν εκεί για νοσηλεία, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Διοίκηση του Βενιζελείου θα έχει συνάντηση με μία προς μία τις νοσηλεύτριες, προκειμένου να τις πείσει να κάνουν το εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το Βενιζέλειο είναι το νοσοκομείο που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες την μεγαλύτερη πίεση από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία μίας 3ης Κλινικής Covid, ενώ στο νοσοκομείο ισχύουν αυστηρά μέτρα για τους επισκέπτες, καθώς προέκυψαν κρούσματα και σε άλλες κλινικές.

Μάλιστα ο Υπεύθυνος Διαχείρισης των περιστατικών Covid του Βενιζελείου Γρηγόρης Πασπάτης, πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε οργισμένος εναντίον εργαζομένων του νοσοκομείου που αρνούνται να εμβολιαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση - κορωνοϊός: Χιλιάδες λουκέτα και αγωνία για την επόμενη μέρα

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες