Κρήτη

Ηράκλειο

Πόσα κρούσματα κορωνοϊού "δίνει" ο ΕΟΔΥ για την Κρήτη - Σε καραντίνα ο 9χρονος

κορωνοϊός - τεστ

Στα 413 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο χάρτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. 

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν εννέα νέα κρούσματα στην Κρήτη εκ των οποίων τα τρία εντοπίζονται στην ΠΕ Ηρακλείου, τρία στην ΠΕ Ρεθύμνου, 2 στα Χανιά και ένα στο Λασίθι.

ο νέος χάρτης του ΕΟΔΥ
ο νέος χάρτης του ΕΟΔΥ

 

Σε καραντίνα ο γιατρός, θετικός ένα 9χρονο αγόρι

Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Παρασκευής το ekriti.gr γιατρός στα ΤΕΠ του Βενιζελείου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε. Ο γιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες  είχε πάει στη Μήλο για διακοπές και όταν επέστρεψε, έκανε το τεστ όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο το οποίο όμως ήταν αρνητικό.

Το βράδυ της Πέμπτης και ενώ βρισκόταν σε εφημερία, αισθάνθηκε μυαλγία. Υπεβλήθη σε νέο τεστ τα αποτελέσματα του οποίου ήταν θετικά.

Την ίδια ώρα, σε κατ'οίκον περιορισμό βρίσκεται και ένα 9χρονο αγόρι στο Ρέθυμνο το οποίο διαγνώσθηκε με τον ιό.

Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης, το παιδί ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και τα συμπτώματα τα οποία εμφανίζει είναι ήπια. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία