Κρήτη

Ηράκλειο

Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας: Απέραντος σκουπιδότοπος η Βόνη

210750261_502439280830978_2332098241797860402_n.jpg

Αυτή η άσχημη εικόνα που βλέπεται στις φωτογραφίες αναγνώστη του ekriti.gr αντικρίζουν το απόγευμα της Κυριακής όσοι έσπευσαν για προσκύνημα στην Αγία Μαρίνα στη Βόνη Πεδιάδας.

Οι χιλιάδες πιστοί αλλά και οι έμποροι φαίνεται ότι άφησαν το αποτύπωμά τους εκεί όπου είχαν στηθεί οι πάγκοι των πωλητών και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η ασχήμια δεν προήλθε από Κρητικούς αλλά από όσους βρέθηκαν στην περιοχή από την υπόλοιπη Ελλάδα για να πουλήσουν την πραμάτια τους στο πανηγύρι.

211957183_294101182498765_1355226044392586756_n_1
211957183_294101182498765_1355226044392586756_n_1

Κούτες,πλαστικά και άλλα αντικείμενα δημιουργούν αλγεινή εντύπωση ενώ κανείς από όσους ευθύνονται γι αυτή την ανεξέλεγκτη ρύπανση δεν είχε την ευσυνειδησία να αφήσει καθαρό τον τόπο που τον φιλοξένησε και του πρόσφερε ένα “καλό” μεροκάματο. “Μπράβο” σε όσους κατάντησαν έτσι το χώρο.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Με κομμένη την ανάσα περιμένουν τους Βρετανούς τουρίστες - Ο φόβος των ακυρώσεων

Κρήτη - κορωνοϊός: 206 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρήτη

Ηράκλειο

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Μέχρι που θα φτάσει ο εμπαιγμός στους πληγέντες;»

ΣΥΡΙΖΑ σήμα

Τα προβλήματα που παρατηρούνται  κατά την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) που αφορά σε οριοθέτηση πληγεισών από το φονικό σεισμό περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Ηρακλείου, στηλιτεύουν με ερώτηση τους, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Υποδομών & Μεταφορών, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, με την Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε στις 7-10-2021, προβλέφθηκε η οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης  Σεπτεμβρίου 2021, σε περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου. Μεγάλη είναι η απογοήτευση, καθώς δημοτικά διαμερίσματα, των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων Γόρτυνας, Φαιστού, Χερσονήσου και ολόκληρος ο Δήμος Βιάννου, δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω Κ.Υ.Α., δήμοι που σημειωτέον κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να αντιληφθούν ότι ο φονικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, συγκλόνισε την κοινωνία του Ηρακλείου, συνολικά, προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε κτίρια, από τα οποία πολλά καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ άλλα κρίθηκαν ακατάλληλα, με αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού να αδυνατεί να μείνει στις οικίες του, λόγω ακαταλληλότητας των υποδομών.

Τα προβλήματα βέβαια από την πρόσφατη απόφαση για την αποζημίωση σεισμοπλήκτων, δεν αφορά μόνο στην μη συμπερίληψη του 70% των περιοχών των Δήμων της Π.Ε. Ηρακλείου, αλλά και στην αδυναμία ανθρώπων, κατά την εφαρμογή της εν λόγω Κ.Υ.Α., να λάβουν την Στεγαστική Συνδρομή. Συγκεκριμένα, πρέπει να ληφθούν, υπόψη των αρμοδίων Υπουργείων, οι περιπτώσεις πολιτών, που είτε λόγω ανωτέρας βίας (θάνατος), είτε μη έγκαιρης ολοκλήρωσης διαδικασιών μεταβίβασης περιουσίας, είτε μη έγκαιρης αποδοχής κληρονομίας, δεν δικαιούνται Στεγαστικής Συνδρομής.

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσαφηνίσουν για ποιους λόγους δεν περιλαμβάνονται οι περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων Γόρτυνας, Φαιστού, Χερσονήσου και ολόκληρος ο Δήμος Βιάννου, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην Κ.Υ.Α. με την οποία οριοθετούνται οι περιοχές που επλήγησαν από το φονικό σεισμό με σκοπό τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια.

Τέλος καλούνται να απαντήσουν αν προτίθενται να δώσουν την δυνατότητα σε πολίτες να λάβουν Στεγαστική Συνδρομή, που είτε λόγω ανωτέρας βίας (θάνατος) συνιδιοκτήτη, είτε μη έγκαιρης αποδοχής κληρονομίας, αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

ειδησεις σημερα

Δήμος Μαλεβιζίου: Χειροπέδες σε δύο για τα ναρκωτικά στο αυτοκίνητο

ΚΙΝΑΛ - Ανδρέας Λοβέρδος: Περιοδεία στην Κρήτη

Λουμπούνης - Κορωνοϊός: Τρεις στους τέσσερις Κρητικούς είναι θωρακισμένοι

ESPA BANNER