Κρήτη

Ηράκλειο

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ολοκληρώνεται η εξεταστική του Τμήματος Φυσικής

πανεπιστήμιο κρήτης

Το Τμήμα Φυσικής Π.Κ. ανακοινώνει το τέλος των εξετάσεων του Εαρινού Εξαμήνου 2019-2020, σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Αποτελεί ορόσημο για την ολοκλήρωση της επίπονης προσπάθειας του Τμήματος να υλοποιήσει το διδακτικό και εξεταστικό έργο του Εαρινού Εξαμήνου χωρίς καμία έκπτωση στις παρεχόμενες γνώσεις και διαφυλάττοντας συνθήκες ισονομίας και αντικειμενικότητας στις εξετάσεις των φοιτητών και φοιτητριών του.

Τη δύσκολη περίοδο μετά τις 10 Μαρτίου, εφαρμόζοντας τους εκάστοτε κανόνες λειτουργίας και υγειονομικής ασφάλειας που καθόριζε η πολιτεία, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, το Τμήμα Φυσικής χωρίς καθυστερήσεις υποκατέστησε τη διδασκαλία θεωρητικών μαθημάτων με εξ αποστάσεως διδασκαλία και, στη συνέχεια, ολοκλήρωσε με φυσική παρουσία τα εργαστήρια (25 Μαΐου έως 9 Ιουνίου) και τις εξετάσεις (15 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου). Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, το Τμήμα εγκατέστησε και λειτούργησε άμεσα, με ίδια μέσα, πλατφόρμα Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης που βασίζεται σε δωρεάν λογισμικό ανοικτού κώδικα.

Όλα τα βήματα ακολούθησαν ένα βασικό σχέδιο, για το οποίο ήταν εξ αρχής ενήμεροι οι φοιτητές/φοιτήτριες. Προσπάθεια του Τμήματος ήταν η έγκαιρη και αναλυτική ενημέρωση των φοιτητών/φοιτητριών για κάθε επόμενο βήμα, με ενδεικτική τη δημοσιοποίηση του αναλυτικού προγράμματος της εξεταστικής στις 21 Μαΐου 2020. Η συμμετοχή στις εξετάσεις που ακολούθησαν ήταν αυξημένη σε πολλά μαθήματα, συγκριτικά με προηγούμενες εξεταστικές και γενικά υπήρξε παρόμοιο ποσοστό επιτυχίας.

Η πραγματοποίηση όλων αυτών βασίσθηκε στη σύμπνοια και συντεταγμένη δράση όλων των ανθρώπων του Τμήματος (διδακτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες), με ορθολογική ερμηνεία των δεδομένων και ισχυρό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος και διάθεση προσφοράς. Εξίσου σημαντική υπήρξε η άριστη συνεργασία των φοιτητών και φοιτητριών μας, που ακολούθησαν τις εκάστοτε οδηγίες και τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας στα εργαστήρια και τις εξετάσεις.

Ευχόμαστε ένα καλό και ασφαλές καλοκαίρι για τους ίδιους και τις οικογένειές τους."

Κρήτη

Λασίθι

Καταγγελία στο Ράδιο Κρήτη: "Το ΕΣΥ δεν εξυπηρετεί τον κατάκοιτο πατέρα μου"

ΕΚΑΒ ΔΙΑΣΏΣΤΕΣ

"Μπαλάκι" ανάμεσα στις διοικήσεις νοσοκομείων και στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, έχουν γίνει συμπολίτες μας με φόντο τις δευτερογενείς μεταφορές ή "αποθεραπείες" ασθενών. 

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή ακροατή του Ράδιο Κρήτη που βγήκε σήμερα στην εκπομπή Μανώλη Αργυράκη, του Α.Σ, ο οποίος μετέφερε τον "γολγοθά" που περνάει με τον επί 19 χρόνια κατάκοιτο πατέρα του ο οποίος πρέπει να αλλάζει κάθε 35 ημέρες καθετήρα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και να επιστρέφει σπίτι του. 

Ωστόσο, αυτή η αποθεραπεία έχει μετατραπεί σε μια "Οδύσσεια", καθώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο- όπως και όλα στην Κρήτη-  δεν διαθέτουν ούτε ασθενοφόρα ούτε διασώστες για αυτές τις δευτερογενείς μεταφορές, ενώ την ίδια στιγμή το ΕΚΑΒ δηλώνει αναρμόδιο... 

Η περίπτωση του πατέρα του ΑΣ έγινε ακόμη πιο ...ανατριχιαστική on air, μετά τα όσα "αποκάλυψε" ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Ανδρεαδάκης. Σύμφωνα με τον διοικητή, μετά τις ενέργειες του Α.Σ, ο οποίος κίνησε κυριολεκτικά κίνησε γη και ...ουρανό για να βρει λύση στο πρόβλημα του (στέλνοντας ακόμη και email στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και ενεργοποιώντας το γραφείο του Εισαγγελέα) βρέθηκε άκρη, η οποία ωστόσο οδήγησε σε παρέμβαση και αναφορά των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ.

Όπως είπε ο κ Ανδρεαδάκης, από το νοσοκομείο ζητήθηκε η συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού- που διαθέτει ασθενοφόρο το οποίο κατά το παρελθόν είχε παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου- να εκτελέσει τη διακομιδή του πατέρα του ΑΣ από το νοσοκομείο στο σπίτι του. Πράγματι, η μεταφορά έγινε, ωστόσο αυτή προκάλεσε τη … μήνη των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ και την έγγραφη παρέμβασή τους με αιχμή ότι πρέπει να υπάρχει διασώστης σε κάθε τέτοια μεταφορά.

Στον αέρα της εκπομπής παρενέβη και η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία είπε ότι από το 2013 για τις περιπτώσεις που δε χρήζουν επείγουσας φροντίδας τα νοσοκομεία δεν φέρουν ευθύνη, ωστόσο, όπως σημείωσε, έχει σταλεί αίτημα της ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας για την παραχώρηση ασθενοφόρων και διασωστών προκειμένου τα νοσοκομεία να είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας και αυτού του τύπου τις μεταφορές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

17χρονος απο τροχαίο στο ΠΑΓΝΗ: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν την "αφύπνισή" του

Κρήτη: Πανευρωπαϊκή πρωτιά στην αύξηση της ανεργίας

Ηράκλειο: Ο Δήμαρχος για την ψηφιακή απεικόνιση του Χάνδακα και τις έντονες αντιδράσεις