Κρήτη

Ηράκλειο

Πανελλήνιες 2021: Δύο Ηρακλειώτισσες που αρίστευσαν με πάνω από 19.000 μόρια

σχολείο-μαθητές-πανελληνιες.jpg

Είναι από τα παιδιά που αρίστευσαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και η χαρά της επιτυχίας , ήρθε να ολοκληρώσει μια πορεία που διήρκησε χρόνια, με στόχο την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην Ιατρικής Κρήτης. Η Ελένη Παπαδάκη από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, κατάφερε να συγκεντρώσει 19.335 μόρια και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί αυτή ήταν η μεγαλύτερή μου επιθυμία. Προσπάθησα γι' αυτό και σήμερα η αλήθεια είναι ότι νιώθω πως ένας όμορφος κύκλος έκλεισε και ένας επίσης όμορφος ανοίγει, με τον καλύτερο τρόπο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 18χρονη, που είχε αποφασίσει από την πρώτη λυκείου, ότι η Ιατρική ήταν το επάγγελμα με το οποίο θα ήθελε να ασχοληθεί στη ζωή της.

Όσο για το αν επηρέασε η πανδημία τις συνθήκες, τις προετοιμασίες της, η ίδια εξήγησε ότι χρειάστηκε πολλές φορές να ανατρέξει στην επιθυμία να πετύχει το στόχο της για να κρατηθεί.

«Ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτό που συνέβαινε. Η τηλεκπαίδευση, το διάβασμα και ταυτόχρονα ο φόβος για όλα όσα ζούσαμε. Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές ο στόχος μου και η λαχτάρα μου να τα καταφέρω, με κράτησαν σε εγρήγορση» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελένη η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η συμπαράσταση της οικογένειας και των φίλων της, υπήρξε ο βασικός λόγος που έμεινε συγκεντρωμένη και σε καλή ψυχολογική κατάσταση, παρά τις δυσκολίες και τις αυξημένες απαιτήσεις.

Την ίδια ικανοποίηση έχει και η Ευαγγελία Αγγελάκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, που δεν πίστευε στα μάτια της όταν πήρε τα αποτελέσματα, ότι είχε καταφέρει να ξεπεράσει κατά πολύ αυτό που η ίδια όριζε ως καλή επίδοση για τα γραπτά της. Συγκέντρωσε 19.157 μόρια και η πρώτη της επιλογή, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών-Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δεν είναι πια στόχος αλλά η μεγάλη της επιτυχία.

«Ήξερα ότι είχα γράψει καλά, αλλά πραγματικά εξεπλάγην με τα αποτελέσματα. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που τα κατάφερα και που ολοκληρώθηκε αυτή η προσπάθεια με επιτυχία» λέει, διευκρινίζοντας ότι η περίοδος που έζησαν ως υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, ήταν μια περίοδος απαιτητική και δύσκολη.

«Γνώριζα ότι θα ήταν μια απαιτητική περίοδος, όμως λόγω της πανδημίας, όλα έγιναν ακόμη πιο απαιτητικά. Κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μπροστά σε μια οθόνη περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρονιάς. Αν πρέπει να πω το μυστικό της επιτυχίας πέρα από το διάβασμα, αυτό είναι η καλή ψυχολογία και η τύχη. Όλα παίζουν το ρόλο τους» είπε η Ευαγγελία Αγγελάκη.

 

Διαβάστε επίσης:

Λιμάνι Ηρακλείου: Κατέβηκε από το πλοίο με ηρωίνη αλλά δεν πήγε μακριά

Κρήτη - Τουρισμός: Αύξηση των κρατήσεων σκορπίζει συγκρατημένα... χαμόγελα

Κρήτη: Χαμόγελα για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Κρήτη

Ηράκλειο

Αποκάλυψη Ράδιο Κρήτη: 2.500 ευρώ ανά στρέμμα για την αναμπέλωση - Επιδότηση και για τις χαρουπιές!

αμπελια

Σε ανάκαμψη του αμπελουργικού τομέα στοχεύει το πρόγραμμα αναμπέλωσης, που μετά από πολλά χρόνια, θα αρχίσει να υλοποιείται στην Κρήτη και στον Νομό Ηρακλείου.

Τη σημαντική αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε μέσω του Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης,.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει τον Δεκέμβριο, με τη χρηματοδότηση να έρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με τον κ. Χιλετζάκη ο κάθε αμπελουργός για την αναμπέλωση θα επιδοτείται με το ποσό 2.500 ευρώ περίπου το στρέμμα.

Αυτή η εξέλιξη θα αναγκάσει και τους αρμόδιους φορείς καθώς και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάκαμψης να κάνουν έναν νέο σχεδιασμό όσον αφορά και τα προϊόντα που θα παράγονται.

Αναμένεται επίσης ένας άλλος σημαντικός τομέας, δηλαδή η παραγωγή χαρουπιών να ενταχθεί σε ένα νέο πρόγραμμα "δάσωσης", το οποίο θα επιδοτεί με 600-1.000 ευρώ ανά στρέμμα τη φύτευση δέντρων χαρουπιάς.

Κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβίωση ενός χρυσύ προϊόντος που παρήγαγε η Κρήτη τις προηγούμενες δεκαετίες και που αυτή τη στιγμή, πωλείται στην τιμή από 1 έως 1,30 ευρώ ανά κιλό.

Παράλληλα, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, όπως είπε ο κ. Χιλετζάκης, θα πραγματοποιηθεί μία σημαντική ημερίδα από την ΕΑΣΗ, στην οποία θα μιλήσει ο "γκουρού" των επιδοτήσεων κ. Δημήτρης Καπνιάς, της "ΓΕΑ Επιχειρείν", για τη νέα ΚΑΠ και την Ευφυή Γεωργία, ημερίδα στην οποία θα ακουστούν σημαντικές ειδήσεις για το αύριο του αγροτικού τομέα.

Μειωμένη παραγωγή στο λάδι

Οσον αφορά τις φετινές επιδοτήσεις αναμένονται στις 26 ή 27 Οκτωβρίου, ωστόσο η φετινή παραγωγή του ελαιολάδου αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 60% με 70% σε σχέση με την περυσινή χρονιά, εξαιτίας του καύσωνα του Μαίου που στην κυριολεξία "έκαψε" τα ελαιόδεντρα.

Συγκεκριμένα οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι η φετινή παραγωγή στην Κρήτη θα φτάσει τους 20.000 με 30.000 τόνους την ώρα που πέρυσι ήταν στους 70.000 τόνους και το 2019 τους 100.000. Παρά την μειωμένη παραγωγή, η ποιότητα του φετινού ελαιολάδου, αναμένεται εξαιρετική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σοκ: Τον βρήκε κρεμασμένο η γυναίκα του

Αρκαλοχώρι - σεισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr και για επιπλέον οικισμούς

Ηράκλειο: Τις ενοχλούσε η φασαρία από το γυμναστήριο και έκαναν μήνυση

ESPA BANNER