Κρήτη

Ηράκλειο

Το ΠΑΜΕ Ηρακλείου για τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΕΚΗ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Ηχηρή απάντηση - ράπισμα έδωσαν οι εργαζόμενοι στις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ), όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις, στις αρχαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 14/12/2015, σε ψήφους, ποσοστά, έδρες στο ΔΣ και αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
-Για τη Διοίκηση του ΕΚΗ ψήφισαν 244 αντιπρόσωποι (από 225 έγκυρες ψήφους το 2013). Η ΔΑΣ πήρε 50 ψήφους (από 36 το 2013) και 4 έδρες (από 3) στη Διοίκηση. Η Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων ( ΠΑΣΚΕ από κοινού με την ΔΑΚΕ) έλαβε 177 ψήφους (από 180 το 2013 αθροιστικά με τη ΔΑΚΕ) και 14 έδρες (από 16 το 2013 από κοινού με τη ΔΑΚΕ). Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ) πήρε 17 ψήφους (από 9) και μια έδρα (από καμία). Τέλος, η ΔΑΚΕ, που στις εκλογές του 2013 είχε πάρει 13 ψήφους και είχε μια έδρα στο ΔΣ, δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.
- Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ ψήφισαν 156 αντιπρόσωποι με ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Η ΔΑΣ έλαβε 31 ψήφους (από 20 το 2013) και εξέλεξε 2 αντιπροσώπους (από 1). Η Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων ( ΠΑΣΚΕ από κοινού με ΔΑΚΕ) πήρε 124 ψήφους (από 119 το 2013 αθροιστικά με τη ΔΑΚΕ) και εξέλεξε 6 αντιπροσώπους (όσους είχε) ενώ η  Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ) δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο (2 ψήφους το 2013) με φανερή στήριξη του ψηφοδελτίου των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
Η πλειοψηφία της απελθούσας Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ σε συνεργασία με τη ΔΑΚΕ) προχώρησε έξι μήνες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία στη σύγκληση του Συνεδρίου, με στόχο να «προλάβει» το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Όμως έσπασε τα μούτρα του ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στις διαθέσεις των αντιπροσώπων του ΕΚΗ, που έβγαλαν ενισχυμένες τις ταξικές δυνάμεις!
Έτσι η ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) βγήκε ενισχυμένη με μία επιπλέον έδρα στο ΔΣ και έναν επιπλέον αντιπρόσωπο στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μεθοδεύσεις δεν έλειψαν ούτε από την εκλογική διαδικασία, όπως παραιτήσεις αντιπροσώπων όπως  από το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που δεν ήταν σε θέση να ελέγξουν. Ακόμη, η παράταξη «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση» (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ) δεν κατέθεσε ψηφοδέλτιο με υποψήφιους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, ώστε να ενισχύσουν οι ψήφοι της τους υποψηφίους της πλειοψηφούσας παράταξης. Ακόμα κι έτσι όμως, η πλειοψηφία εξέλεξε τον ίδιο αριθμό αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Όλο το προηγούμενο διάστημα «έδωσαν και πήραν» οι μεθοδεύσεις και τα φαινόμενα νοθείας, οι αυθαίρετοι αποκλεισμοί καταξιωμένων σωματείων με αναγνωρισμένη δράση και η ένταξη στη δύναμη του ΕΚΗ σωματείων - σφραγίδων. Φαινόμενα που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγγείλαμε έγκαιρα, ως μια προσπάθεια του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού να στηθεί «φάμπρικα» κατασκευής αντιπροσώπων και διαμόρφωσης ακόμα πιο αρνητικών συσχετισμών στο ΕΚΗ και τη ΓΣΕΕ.
Η σταθερή ανοδική πορεία των ταξικών δυνάμεων στο ΕΚΗ και στα σωματεία της δύναμης του δίνουν εκκωφαντική απάντηση στις προβοκάτσιες που δε διστάζει να προχωρήσει ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός προκειμένου να σπιλώσει το ταξικό κίνημα, να αποτρέψει την αποκάλυψη του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος στον οποίο επιδίδονται αυτές οι δυνάμεις και να αποπροσανατολίσει από την κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από κοινού με το κεφάλαιο και την ΕΕ.
Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη του νομού, ιδιαίτερα χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που εμπιστεύτηκαν το συνδυασμό που συγκρότησαν οι δυνάμεις μας και ξεπέρασαν τους εκβιασμούς και τους ελιγμούς της ΠΑΣΚΕ να εμφανιστεί ως δήθεν ανεξάρτητη από κοινού με τη ΔΑΚΕ, που χέρι - χέρι κατήλθαν στις αρχαιρεσίες. 
Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ  δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι συνολικά ο λαός μας στα δικαιώματά  του στη δουλειά, το μισθό, την ασφάλιση, τη ζωή του, στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις να οργανώσουμε τις επόμενες ημέρες την απεργιακή απάντηση στη νέα επίθεση κυβέρνησης-εργοδοσίας-ΕΕ στο ασφαλιστικό!
Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μέσα από τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές σε όλους τους συναδέλφους μας που το έχουν ανάγκη, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενόψει των γιορτών!
Ενισχύουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργατών της Ανακύκλωσης για το δικαίωμά τους στη δουλειά, μέχρι τη νίκη!

Κρήτη

Κρήτη: Θρήνος για την Κορίνα που έχασε τη ζωή της στη Γαύδο

Κορίνα φοιτήτρια Γαύδος

Θρήνος για την 25χρονη φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία έχασε τη ζωή της χθες τα ξημερώματα στη Γαύδο, σε τροχαίο δυστύχημα.

Η άτυχη κοπέλα επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο μαζί με έναν 40χρονο, κάτοικο του νησιού, όταν έλυσε το χειρόφρενο και το όχημα έπεσε σε γκρεμό, στο δρόμο προς Βατσιανά.

Η άτυχη φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής, έχασε τη ζωή της, ενώ ο άνδρας, κατάφερε να βγει από το όχημα, πριν αυτό πέσει στον γκρεμό και γλίτωσε με τραύματα.

Το αυτοκίνητο εντόπισε στη χαράδρα διερχόμενος οδηγός, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ η ανάσυρση της σορού έγινε από άνδρες της ΕΜΑΚ, και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Χανίων. Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων και ο 40χρονος.

Η 25χρονη ήταν από την Κέρκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζανάκης -self test: Σε πόσους θα είχαν μεταδώσει τον ιό οι 400 θετικοί, εάν είχαν πάει σχολείο

Ηράκλειο: Σοβαρά τραυματισμένος στο ΠΑΓΝΗ αγρότης που οδηγούσε τρακτέρ

Μαθητής έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%

Μαλεσίνα - κορωνοϊός: Πέθανε και ο παππούς της νύφης από τον επίμαχο γάμο