Κρήτη

Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Για έξτρα μεροκάματο ως... σεκιούριτι καλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση

παγνη

Οργή προκαλεί στους κόλπους των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ η μάλλον πρωτότυπη πρόταση της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και της 7ης ΥΠΕ για τη φύλαξη του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος γίνεται λόγος για υπερωριακή απασχόληση - και για όποιον εργαζόμενο το επιθυμεί- ενώ το σωματείο των εργαζομένων κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» και ζητά άμεσα μόνιμες προσλήψεις για την ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών…
Όπως αναφέρει το Σωματείο «αντί να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όταν η ανεργία υπερβαίνει το 30%, η διοίκηση προχωρά σε πρόσκληση ενδιαφέροντος (άλλη μια υπηρεσία που αυτοχρηματοδοτείται από τις τσέπες των ασθενών άμεσα ή έμμεσα) για τους υπάρχοντες εργαζόμενους που επιθυμούν δηλαδή υπερωριακά ώστε να πλαισιώσουν την υπηρεσία φύλαξης, λέγοντας ότι αυτή η εργασία θα αφορά την επιτήρηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ασφάλειας- όπως τονίζεται- αλλά καθιστά τους ίδιους τους εργαζόμενους (χωρίς εκπαίδευση) υπεύθυνους για ό,τι συμβεί και με κίνδυνο να βρεθούν εκτεθειμένοι.
Επίσης, καταργεί ειδικότητες απαραίτητες για την ασφάλεια του νοσοκομείου.
Το σωματείο των εργαζομένων επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση αποδεικνύει πως η διοίκηση του νοσοκομείου όχι μόνο δεν θέλει να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τις ελλείψεις προσωπικού αλλά συμβάλει και η ίδια στην όξυνση του προβλήματος με τη λύση που δίνει.

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος Νικόλας...

πενθος

Πάλεψε γενναία επί έναν μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Νικόλας, το αγόρι που από μία βουτιά στα Φαλάσαρνα, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στις 4 Ιουλίου και από το νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική ωστόσο στα μέσα Ιουλίου εισήχθη στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Έκτοτε νοσηλευόταν εκεί και δυστυχώς σήμερα οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο, είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκανε μια κλοπή κάθε ...μέρα - Σύλληψη από την αστυνομία

Κρήτη - Καύσωνας: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες