Κρήτη

Ηράκλειο

Παγκόσμιο βραβείο στον "Σταματογιώργη"

τυρι

Η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων «Σταματογιώργης» είναι ανάμεσα στους νικητές των 32ων ετήσιων βραβείων World Cheese Awards στο Μπέργαμο της Ιταλίας, ξεχωρίζοντας από το
πλήθος, καθώς 3.804 συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν σε μια μόλις ημέρα στο Fiera di Bergamo την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Η εταιρεία «Σταματογιώργης» κέρδισε δύο βραβεία με το κεφαλοτύρι και τη γραβιέρα που παράγει.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες που εκπροσωπούν 42 έθνη από έξι ηπείρους στα φετινά βραβεία World Cheese Awards, τα προϊόντα «Σταματογιώργης» έλαβαν μια αναγνωρισμένη σφραγίδα έγκρισης από μια πραγματικά παγκόσμιας εμβέλειας εκδήλωση τυριού.

Καθώς τα 3.804 προϊόντα έγιναν τελικά 16, τα πλήθη παρακολούθησαν τους καλύτερους γευσιγνώστες της παγκόσμιαΣ κοινότητας του τυριού να διαβουλεύονται για να αποφασίσουν ποιο είναι το κορυφαίο τυρί του κόσμου. Οι έμποροι τυριού, τυροκόμοι, αγοραστές, πωλητές, σεφ και αρθογράφοι που απαρτίζουν τη διεθνή Τελική Κριτική Επιτροπή, παρουσίασαν τα τυριά της επιλογής τους σε ζωντανή μετάδοση στο World Cheese TV και ύστερα έστεψαν τον φετινό παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Έχουν ενδιαφέρον τα λόγια του πατριάρχη της οικογένειας και ιδρυτή της γαλακτοκομικής επιχείρησης «Σταματογιώργης» Γεωργίου Παπαδάκη.: «…η λέξη τυρί βγαίνει από τη λέξη τυραννία,
ελέγανε οι παππούδες και οι γονείς μας.

Η τυροκομική είναι μια δύσκολη και επίπονη δουλειά. Όταν αρμέγανε οι βοσκοί τα πρόβατα, από τον κόπο και τη ζέστη έσταζαν πότε πότε μερικές σταγόνες ιδρώτα στο γάλα. Και ελέγανε ότι το τυρί είναι ιδροκοπιασμένο.

Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος. Έχει μια μοναδική πανίδα που δεν την έχει κανένα άλλο κράτος στον κόσμο. Τα αρωματικά φυτά και τα βότανα που βγαίνουν στα όρη τα τρώνε τα πρόβατα και όλα αυτά τα συστατικά τα φέρνουν στο γάλα. Γι’ αυτό το κρητικό τυρί ξεχωρίζει. Κι εμείς εδώ, αφού χρησιμοποιούμε γάλα κρητικό και αγνό, παράγουμε αυτή την ποιότητα του τυριού.
Και παίρνουμε τα βραβεία. Εκτός όμως από το γάλα, είναι και η ράτσα των
ζώων. Η κρητική ράτσα είναι μια από τις καλύτερες. Δεν μπορούν εδώ να ευδοκιμήσουν πρόβατα από άλλα μέρη της Ελλάδας. Η ράτσα των ζωντανών η κρητική, τα κρητικά βουνά μας και η πανίδα.
Αυτά είναι τα δώρα του Θεού στην Κρήτη. Αυτά είναι που κάνουν τα τυροκομικά προϊόντα της Κρήτης μοναδικά, εύγεστα και υγιεινά. Και εμείς είμαστε υπερήφανοι εδώ στην οικογενειακή μας επιχείρηση που τα προϊόντα μας βραβεύονται και ξεχωρίζουν. Είναι για μας μια μεγάλη ικανοποίηση όταν η “τυραννία” του τυριού μας επιβραβεύεται…» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: Πατρίς

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Προσπάθησε να αποφύγει το σκύλο... και καρφώθηκε στον τοίχο

Το ΙΧ ... έσκασε σε τοίχο σπιτιού

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είδε ξαφνικά μπροστά του να τρέχει λυτός ένας σκύλος και πίσω την ιδιοκτήτριά του. Στην προσπάθειά του να τον αποφύγει, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με συνέπεια αυτό να προσκρούσει πάνω σε ένα σπίτι, στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Παστρικάκη.

Το αυτοκίνητο, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες του parakrktika υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές, ενώ η γυναίκα δεν έμεινε καν να δει τι έγινε και αν τραυματίστηκε ο άνθρωπος και απομακρύνθηκε πολύ γρήγορα με τον σκύλο της.

σοβαρές ζημιές στο ΙΧ
σοβαρές ζημιές στο ΙΧ
προσπάθησε να αποφύγει το ζώο και κατέληξε στον τοίχο
προσπάθησε να αποφύγει το ζώο και κατέληξε στον τοίχο

Η Τροχαία ειδοποιήθηκε προκειμένου να εξακριβώσει τι συνέβη.