Κρήτη

Ηράκλειο

Παγίδες για τους περιπατητές - Αγανάκτηση από τις ...φυλές του Κούλε (φωτο)

Κούλες

Ακόμη και στη συλλογή υπογραφών προσανατολίζονται ομάδες πολιτών οι οποίοι κάνουν συχνή χρήση του ενετικού λιμένα, του λιμενοβραχίονα του Κούλε συγκεκριμένα, επιδιώκοντας την αναμόρφωση του οδοστρώματος και των σημείων εκείνων που έχουν μετατραπεί σε μικρές και μεγάλες παγίδες για τους περιπατητές.

Οι ομάδες αυτές- που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τηρουμένων των αναλογιών ως οι “φυλές του Κούλε” κατά τις “Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη” που τόσο πολύ απασχόλησαν την επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα- φαίνονται αποφασισμένες να διεκδικήσουν έναν αποκατεστημένο και λειτουργικό λιμενοβραχίονα για την πόλη και την καθημερινότητά τους.

 

Αρκεί να κάνει κανείς μια βόλτα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για να διαπιστώσει τη δημοφιλία της διαδρομής, με το πλήθος των χρηστών της, αλλά και την ανάγκη αναβάθμισής της. Μια από τις ελάχιστες ζώνες περπατήματος στον δήμο Ηρακλείου με το απαράμιλλο πλεονέκτημα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, του μπλε της θάλασσας κατά το μήκος ολόκληρης της διαδρομής, δεν τυγχάνει καμίας φροντίδας στην υποτυπώδη υποδομή της.

Μπορεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου να παραμένει ουσιαστικά διοικητικά ακέφαλος έως και σήμερα, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη μη συντήρηση των υποδομών που βρίσκονται στην αρμοδιότητά του. Και ο ενετικός λιμενοβραχίονας είναι μια από αυτές.

 

Οι αδυναμίες του οδοστρώματος είναι εμφανείς καθ όλη τη διαδρομή, η καθαριότητα και ο φωτισμός είναι ημιτελείς, τα παγκάκια της περισσότερες φορές βρίσκονται σε καθεστώς κατάληψης από τους ερασιτέχνες ψαράδες.
 

Στα νοσοκομεία της πόλης οι περισσότερες περιπτώσεις ορθοπεδικών τραυμάτων προέρχονται από περιπατητές του Κούλε! Μάλιστα, σε δυο σημεία του λιμένα, έχουν σημειωθεί και πτώσεις στη θαλάσσα, αφού το διαθέσιμο οδόστρωμα περιορίζεται ξαφνικά. Μια μικρή απροσεξία της στιγμής, ένα κοίταγμα διαρκείας στο κινητό τηλέφωνο αρκεί για να βρεθεί να επιπλέει ο περιπατητής!
 

Η προβληματική κατάσταση στο σύνολό της, που μένει χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις, έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των χρηστών του λιμενοβραχίονα που αισθάνονται ότι δεν έχουν πού να στραφούν για να αλλάξει η εικόνα του.
 

Μια υποδομή της πόλης, που μπορεί να αναβαθμιστεί σχετικά οικονομικά και να δώσει απόλαυση με ασφάλεια στους Ηρακλειώτες, έχει μπει στον γύψο, σε καθεστώς παρατεταμένης αποσύνθεσης!

                                                                                               Μαρία Ζαννιά 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εντόπισαν νεκρό άνδρα - Συναγερμός στις αρχές

πτωμα

Μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα ήρθε ένας αλλοδαπός, σήμερα το απόγευμα στο σπίτι όπου διαμένει στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του ένας ομοεθνή του, με τον οποίο συγκατοικούσαν. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως ο 42χρονος άνδρας ήταν νεκρός.

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία ενώ φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει ο ιατροδικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Εξαφανίστηκε ανήλικη τουρίστρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Ηράκλειο: Παρ'ολίγον πνιγμός σε πισίνα ξενοδοχείου