Κρήτη

Ηράκλειο

Ώρες αγωνίας για μικρό παιδάκι στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ

ΠΑΓΝΗ (imageonline)

Σε εφιάλτη μετατράπηκε για ένα μικρό παιδάκι το παιχνίδι με τη μπάλα.

Όλα έγιναν το Σάββατο στις Βούτες, όταν το αγοράκι 9 ετών, έπαιζε σε αυλή σπιτιού με μια μπάλα. 

Ξαφνικά η μπάλα ξέφυγε και βγήκε στο δρόμο.

Το αγοράκι έτρεξε να την πιάσει όμως εκείνη την ώρα ένα ΙΧ που περνούσε έξω από το σπίτι, χτύπησε το παιδί.

Στο σημείο εκλήθη το ΕΚΑΒ και το 9χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη που μίλησε στο ekriti.gr "το παιδάκι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου σε σοβαρή κατάσταση ωστόσο εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η πορεία της υγείας του θα έχει θετική εξέλιξη".

 

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

δάσος ρούβα

Πυροσβεστική, Δασικοί Υπάλληλοι, Αστυνομία και Στρατός βρίσκονται επί ποδός στην Κρήτη, προκειμένου να φυλαχθούν με τον καλύτερο τρόπο νευραλγικά σημεία όπου μπορούν να ξεσπάσουν πυρκαγιές, μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο παρατεταμένος καύσωνας.

Oι περιπολίες εναλλάσσονται, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης, και την αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου.

Σε συνέντευξή της στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δασολόγος στο επάγγελμμα, Μαρία Κοζυράκη έκανε λόγο για πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες υπαγορεύουν την κινητοποίηση των αρχών, αλλά και την αυξημένη προσοχή των πολιτών.

Κρήτη δεν διαθέτει τις δασικές εκτάσεις άλλων περιοχών της χώρας, όμως προσέχουμε σαν τα μάτια μας τον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων, το Φαράγγι της Σαμαριάς και τους ορεινούς όγκους της υπόλοιπης Κρήτης. Και να μην ξεχνάμε την πηγή ζωής, τα δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα του νησιού", τόνισε η κα Κοζυράκη προσθέτοντας:

"Την ίδια ώρα είναι λάθος να μην υπολογίζουμε στους "πνεύμονες οξυγόνου" τους θάμνους και τα φρύγανα, την ενδημική μας πανίδα, με την οποία είναι καλυμμένο σχεδόν όλο το νησί, και παίζει τον δικό της σημαντικό ρόλο στην ισορροπία του τοπικού οικοσυστήματος. Αν χαθούν και αυτά, το επόμενο στάδιο είναι η ερημοποίηση, τόνισε η κα Κοζυράκη".

Με φόντο τις πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη, Ρόδο, Εύβοια και Αχαία και τις συνέπειες που θα φανούν τον χειμώνα, η κα Κοζυράκη "αποκωδικοποίησε" τι σημαίνει π.χ. η απώλεια 8.800 στρεμμάτων παρθένου κωνοφόρου δάσους στην Ρόδο.

"Επιπτώσεις στο έδαφος, στο κλίμα, στο νερό της περιοχής ένα ολόκληρο οικοσύστημα χάθηκε και αυτός είναι ο απολογισμός τώρα, γιατί οι επόμενοι μήνες και τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα θα γιγαντωθεί με πλημμύρες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (φώτο)

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

ΠΑΓΝΗ: "Κόλαση" για τους ασθενείς 4 κλινικών - "Πολεμούν" τη ζέστη με ανεμιστήρες!